Cedevita Crvena Zvezda, košarka, utakmica, ABA
Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u meču 24. kola ABA lige rezultatom 89:72.

Velika pobeda Zvezde u Ljubljani,

Cedevita je nakon trojke Lazića serijom 7-0 stigla do prednosti od četiri poena, i do kraja prve deonice kontrolisala rezultat, iako je Zvezda uspela u jednom trenutku da dođe i do prednosti 20:18.

Domaći su uspeli serijom 5-0 da dođu do 23:20 nakon prvih 10 minuta, nakon čega je Zvezda preuzela konce igre u svoje ruke.

Prvo su Hol, Kuzmić i Volden poenima doneli prvo osetnije vođstvo (32:25), Peri je uspeo da vrati svoju ekipu na 32:30, kada je započela ogromna serija crveno-belih.

Od tog trenutka pa do kraja prvog minuta u trećoj deonici Zvezda je napravila seriju 17-2 i stigla do ogromnih 49:32. Razgoropadio se Peri, primakao Cedevitu na 51:46, nakon čega se Zvezda još jednom odlepila, ali su Volden, Davidovac, ali pre svih Dobrić odbili nalet Cedevite i vratili Zvezdi veliku prednost.

Dobrić je na kraju prvog poluvremena pogodio jednu, potom na kraju treće deonice i drugu trojku u poslednjim sekundama četvrtine, a meč je završio sa 26 poena, kao najefikasniji u Zvezdi. Lojd je dodao 21, Davidovac 13.

Kod Cedevite je najbolji bio Peri sa 29, Blažič je dodao 14.

Ova pobeda je posebno značajna s obzirom na to da je Mornar savladao Budućnost u Baru 100:92, pa će crveno-beli imati priliku da trijumfima nad Krkom i Zadrom stignu i do prvog mesta u ABA ligi, što bi značilo i prednost domaćeg terena za crveno-bele.

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 70:89 (23:22, 9:22, 24:19, 16:26)

Hala: Stožice, Ljubljana; Bez publike; Sudije: Hordov, Radojković, Trelević.

Cedevita Olimpija: Radović, Peri 29, Hopkins 4, Duščak, Murić 2, Blažič 14, Braun 3, Hodžić 3, Džons 5, Dimec 4, Marinković 5, Rupnik 3. Trener: Jurica Golemac

Crvena zvezda: Hol 6, Volden 9, Lojd 21, Uskoković, Davidovac 13, Lazić 8, Rit, Dobrić 26, Radanov, Simonović, Kuzmić 4, Noko 2. Trener: Dejan Radonjić

Standings provided by SofaScore LiveScore


40′ Kraj meča

Velika pobeda Crvene zvezde.

38′ Zvezda čuva prednost

Rešeno je pitanje pobednika, i igrači Cedevite su svesni da će pretrpeti drugi poraz od crveno-belih.

36′ Serija Zvezde 8-0

Četiri vezane odlične odbrane, četiri kontre, osam lakih poena, pa Zvezda u završnicu meča ulazi sa 16 poena viška.

34′ Kakva partija Dobrića!

Pogodio je trojku, vratio Zvezdi +11, uzvratio je Rupnik, 72:64.

32′ Dobrić i Davidovac pogodili trojke, razlika ponovo dvocifrena

Crveno-beli su zahvaljujući „D&D“ tandemu vratili prednost na 10 poena, pošto su pogodili po trojku uz dva loša napada domaćih.

31′ Marinković uz faul

Prelepa akcija i asistencija Hodžića za Marinkovića koji je pogodio uz faul Simonovića, bio precizan sa penala, 63:59.

30′ Dobrić za tri u poslednjoj sekundi

Pretplatio se Dobrić na trojke u završnici četvrtine, pa je jedan bezidejan napad svog tima uspeo da okonča dugom trojkom kojojm je Zvezda otišla na sedam poena viška pred završnih 10 minuta.

29′ Trojka Voldena, uzvratio Peri

Pogodio je Volden nakon što je uspeo da dobije prostor zahvaljujući sjajnom bloku Kuzmića, uzvratio je Peri pogotkom za dva, nakon čega je Lojd promašio zicer a Lazić faulirao Blažiča pri šutu za tri poena.

27′ Četvrta lična Marinkovića

Nakon pogodaka Lojda sa penala kojima je Zvezda prekinula seriju domaćina, Marinković je nešto jačim blokom napravio faul u napadu, potom je fauliran Lazić ispod koša Cedevite, pogodio oba penala, a crveno-beli vratili razliku na devet poena, 55:46. Novom spektakularnom trojkom Peri je vratio Cedevitu na šest poena minusa, a šansu da još smanje razliku domaći su dobili nakon greške Lojda u koracima prilikom duela sa Jakom Blažičem. No, Džouns je promašio poluhorog, a Lojd sjajnim prodorom stigao do svog 18. poena, no gotovo momentalno Cedevita je brzom akcijom uzvratila preko Blažiča.

26′ Spektakularna partija Perija

Nakon serije 17-2 Crvene zvezde Cedevita je uzvratila sa 13-2, a nakon novog lošeg napada crveno-belih Peri je uspeo da iznudi faul Hola i sa linije za slobodna bacanja polovičnim učinkom primakne Cedevitu na -5.

25′ Lojdova minijatura, pa greška igrača Cedevite

Probio je Zvezdin bek lako odbranu Džonsa, pogodio za dva, potom je Hol uspeo da izbori novi napad tako što je naterao Perija da izbaci loptu u aut. Uspeo je da se iskupi bek Cedevite, preseče pas Hola za Lojda, koji ga je potom faulirao na nesportski način, pa je dobio dva bacanja, pogodio oba, a Cedevita dobila loptu koju je Peri pretvorio u pet poena, pa je Cedevita sa minusa od 17 poena stigla do -6.

24′ Cedevita na jednocifrenom minusu

Nakon dve brze trojke asistirao je Blažić Dimecu koji je zakucao i Cedevitu primakao na 49:40.

21′ Raste prednost Zvezde

Prvo je Lojd trojkom otvorio drugo poluvreme, zatim je Dobrić iz kontre zakucao za +17, pre nego što je Peri dugom trojkom prekinuo seriju Zvezde 17-2. Nakon promašaja Dobrića za tri, pogodio je i Džons, pa je Cedevita odgovorila serijom 6-0.

Šta kaže statistika?

Nakon prvih 20 minuta Cedevita ima 8/12 za dva, 3/14 za tri poena, 7/9 sa penala, 12 skokova (tri u napadu), pet asistencija, jednu ukradenu i čak sedam izgubljenih lopti. Sa druge strane, Zvezda za dva poena šutira sjajnih 77 posto, pošto je pogodila 10 od 13 pokušaja, uz 6/17 za tri, 6/6 sa penala, 13 skokova (četiri u odbrani), sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet izgubljenih.

Potez prvog poluvremena – asistencija Ognjena Dobrića

20′ Zvezda ima +12 nakon prvog poluvremena trojkom Dobrića uz zvuk sirene

Sjajnu drugu deonicu odigrala je Zvezda, na krilima Džordana Lojda izgradila prednost, a upravo je Amerikanac bio glavna „poluga“ pošto je prodorom ostavio dovoljno prostora Dobriću da iz ćoška neometan u poslednjoj sekundi pogodi trojku kojom je gostujući tim na poluvreme otišao sa velikih 12 poena viška, 44:32.

18′ Peri uz faul, treća lična Lazića

Nije Zvezda uspela da pogodi trojku, dok je Cedevita preko Perija došla do svog 29. poena, i to uz faul kapitena Zvezde, ubacio je dodatno bacanje, pa je domaći tim stigao na dva poena minusa, 32:30. Usledilo je nekoliko promaša, nakon čega je primat preuzeo Džordan Lojd. Prvo je vezao četiri penala, a potom nakon promašaja Blažiča pri šutu za tri u kontri pogodio uz faul Perija i crveno-bele odveo na 39:30.

16′ Duga trojka Voldena

Isticao je napad Zvezde nakon skoka Noka u napadu posle promašaja Davidovca, nije bilo ideje, pa je Volden morao da šutira sa oko osam metara. Pogodio je Zvezdin bek, Golemac zatražio zbog toga minut odmora, ali njegovi puleni nisu postigli poene nakon izgubljene lopte Blažiča. No, nisu ni crveno-beli došli do poena pošto su Noku dosuđene tri sekunde u reketu.

Cedevita Crvena Zvezda, košarka, utakmica, ABA
Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

15′ Davidovac nastavlja da pogađa

Novi poeni Davidovca, pogodio je flouter, pa je Zvezda ponovo otišla na 29:25.

14′ Zakucavanje, pa treća lična Marinkovića

Prvo je centar Cedevite zakucavanjem prekinuo seriju Zvezde od 7-0, da bi u narednom napadu napravio faul nad Kuzmićem, pa je u igru morao da se vrati Hopkins koji ima dve lične greške. Ipak, Lojd je napravio grešku u koracima pa je ostalo 27:25.

13′ Davidovac uz faul

Produženi dvokorak Dejana Davidovca, poeni uz faul Marinkovića, potom i pogodak sa linije za slobodna bacanja, Zvezda ima +4.

12′ Serija Zvezde početkom treće četvrtine

Vezala je ekipa Dejana Radonjića četiri poena, prvo zahvaljujući Holu, potom i nakon prelepe asistencije Dobrića za Kuzmića, dok je Cedevita bez poena za prva dva i po minuta druge četvrtine.

11′ Hol za dva

Zvezdin plej je sa poludistance vratio Zvezdu na minus od jednog poena.

10′ Peri za tri preko ruke

Kendrik Peri igra odlično protiv Zvezde, postigao je još jednu trojku, došao do 12. poena, pa je glavno „oružje“ zahvaljujući kom Cedevita ima prednost od tri poena nakon prvih 10 minuta.

8′ Preokret crveno-belih

Fantastična odbrana Simonovića, kontra Zvezde, laki poeni Dobrića, 20:18.

7′ Noko odličan u skoku

Gde je stao protiv Igokee Lendri Noko je nastavio na meču protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani. Uhvatio je loptu posle promašaja, uposlio Davidovca.

4′ Faul Noka u napadu

Zvezda je mogla da smanji prednost domaćih ali su sudije dosudile faul u napadu, a potom je Cedevita stigla do 11:6 nakon lepe akcije i zicera pod košem.

2′ Lazićeve dve trojke, Cedevita raspucana na početku

Nakon što je kapiten Zvezde pogodio trojku, Cedevita je uzvratila serijom 7-0, ali je Lazić novom trojkom primakao svoj tim na poen minusa, nakon čega je Peri napravio faul u napadu.

Dobro došli na meč 24. kola ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram