Foto: Profimedia

Reprezentacija Australije u košarci pobedila je u Lilu selekciju Španije rezultatom 92:80 u prvom kolu grupe A na Olimpijskim igrama.

Najefikasniji u selekciji Australije bio je Džok Lendejl sa 20 poena i devet skokova. Peti Mils je zabeležio 19 poena, azbog povrede nije igrao Dante Egzum.

U selekciji Španije istakao se Santi Aldama sa 27 poena. Serhio Ljulj postigao je 17 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Australija je odlično počela meč. Uspela je da zatvori gotovo sve prilaze svom košu, iz dobre odbrane stigli su laki poeni iz tranzicije i otvorenih pozicija, Australija tokom prve deonice koju je dobila sa 31:21, vodila sa 12 razlike.

Do kraja prvog poluvremena, Španija je uspela da stabilizuje igru u oba smera, uspela je da stigne do 36:41, a na kraju ovog perioda igre Australija je vodila sa 49:42. Džoš Gidi je postigao 15, Džok Lendejl 10 poena. Kod Španije, Santi Aldama je postigao 12, Serhio Ljulj 12 poena.

Španija je tokom trećeg kvartala uspela da stigne do preokreta i prednosti – 56:54, ali je usledio jak odgovor Australije, koja je početkom četvrte deonice ponovo imala dvocifrenu prednost – 71:60. Španija se naravno nije predavala, ali…

Ali, u momentu kada su Španci stigli do minus pet, ponovo je usledila sjajna partija Australijanaca, koji su na nešto više od dva minuta pre kraja imali prednost od 13 poena – 86:73. Bilo je to dovoljno da meč mirno privedu kraju.

Druga utakmica grupe A između Kanade i Grčke odigraće se u 21 čas.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar