Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Miroslav Raduljica, proslavljeni košarkaški reprezentativac, objavio je fotografiju skulpture od žice u obliku velikog falusa koja je postavljena, pa sklonjena u petak ispred zdanja gradske Skupštine

Uz fotografiju se poslužio i malom igrom reči odlučujući da četiri slova ispiše verzalom.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, on je objavio fotografiju ove skulpture uz opis „okitite Beograd“, a od slova k su sledeća četiri slova bila ispisana velikim slovima za i više nego jasnu poruku.

Skulptura „Keep Light“ biće ponuđena na prodaju na izložbi moderne umetnosti koja će 24. decembra biti otvorena u galeriji Neon, a sav prihod će ići u dobrotvorne svrhe i za lečenje dece, rekao nam je umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista, nakon što je uklonio svoj novi rad u obliku falusa kojim je upozorio vlast, ali i kompletnu domaću javnost, na šta se bacaju pare i kako se uništavaju glavni grad i cela zemlja.

Foto: Screenshot Instagram/ mraduljica

 

Pijanista je u maju izazvao buru radom “Nova vera”, kada je postavio lik razapetog Hrista na stubu sa kamerama za video nadzor na Novom Beogradu.

U junu je postavio “Klackalicu za prekobrojnu decu” na Bežanijskoj kosi, a u julu “odšljakao” portret Novaka Đokovića na 264 kvadratna metra teniskog terena u istom naselju.

Potom je u septembru napravio tek nešto manji portret TV autora Jovana Memedovića od bačenih plastičnih flaša na Savi, da bi poslao ekološku poruku na Svetski dan reka…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar