Nikola Milutinov; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Veliki transfer na pomolu.

Nikola Milutinov je sve bliži odlasku iz ekipe CSKA, a mogao bi da se vrati u bivši klub.

Olimpijakos je dao prvu ponudu Milutinovu, koji je na odmoru u Grčkoj. Dvogodišnji ugovor je na stolu, a razgovori su u toku, ali dogovor još nije postignut, kažu izvori iz „Eurohupsa“.

PROČITAJTE JOŠ

Milutinov je poslednjih dana boravio u Atini i sastao se sa nekima od svojih bivših saigrača, uključujući Sašu Vezenkova i Jorgosa Printezisa.

Kako je ranije saopšteno, Olimpijakos je pokazao interesovanje da vrati srpskog centra, koji po isteku ugovora sa CSKA iz Moskve postaje slobodan igrač.

U redovima vicešampiona Evrope vlada umeren optimizam i novi kontakt dve strane očekuje se u narednih nekoliko dana.

Milutinov je svoju profesionalnu karijeru započeo u Partizanu, gde je igrao od 2011. do 2015. Tokom boravka u Partizanu pokazao je potencijal i privukao pažnju raznih evropskih klubova, a potom je potpisao za Olimpijakos gde je proveo pet godina i postao jedan od najdominantnijih centara Evrolige. Sa ekipom je osvojio je prvenstvo 2016. i stigao do finala Evrolige 2017. godine.

One se pridružio CSKA kao slobodan igrač 2020. i bio je MVP VTB lige za sezonu 2022-23.

Milutinov je u poslednjoj sezoni u Evroligi postigao 7,7 poena i 6,5 skokova na 16 utakmica pre nego što je CSKA napustio takmičenje zbog rata u Ukrajini.

Treba napomenuti da za Olimpijakos takođe postoji prioritet produženja ugovora Kostasu Slukasu koji će ovog leta biti slobodan igrač. Pregovori su već počeli i grčki bek je obavešten o namerama kluba.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar