Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Košarkaši Virtusa iz Bolonje plasirali su se u polufinale Evrokupa, nakon što su i u revanšu pobedili Huventud rezultatom 84:78 i sa dve pobede rešili pitanje pobednika.

Meč koji je delovalo kao rutinsko odrađivanje posla u jednom trenutku se zamalo pretvorio u dramu. Virtus je bez problema stigao do velikih 23 poena razlike početkom treće četvrtine.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa iz Badalone se nije predavala i malo po malo uspela je da istopi razliku i da čak i povede u završnici utakmice.

Virtus je uspeo na kratko da odbije nalet domaćina kada je Stefan Marković pogodio trojku za prednost od četiri poena dva minuta pre kraja, ali je nekadašnji srpski reprezentativac ubrzo napravio petu ličnu grešku i izašao iz igre.

Huventud još jednom uspeo da priđe na poen zaostatka, da bi drugi srpski igrač Miloš Teodosić trojkom konačno slomio otpor.

Teodosić je meč završio sa 17 poena, šest asistencija, dva skoka, i jednom ukradenom loptom. Marković je imao tri poena, osam asistencija i jedan skok. Najefikasniji su bili Vins Hanter i Kajl Vims sa po 18 poena.

Kod Huventuda je najbolji na terenu bio Feran Basas sa 26 poena, četiri asistencije i pet ukradenih lopti.

Virtus će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Uniksa i Lokomotive koj će biti odlučen nakon majstorice u Kazanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar