Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Prelazni rok je završen u četvrtak u 20 časova po našem vremenu, a velike promene dešavale su se i u timova u kojima igraju naši košarkaši. Nemanja Bjelica je na novom početku, Nikola Jokić je konačno dobio dugo čekana pojačanja, a Bogdan Bogdanović je na kraju ostao u Atlanti, iako nije delovalo da će to biti rezultat velikog broja trejdova.

U Denver su stigla dva košarkaša koji bi mogli da pomognu Denveru da podigne intezitet kako u napadu, tako i u odbrani i tako se umeša u borbu za NBA prsten.

Stigao je Džaval Mekgi, trostruki NBA šampion, koji treba da donese dodatnu mirnoću pod košem.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj centar bi trebao da kupi sve lopte, da podigne intezitet odbrane ogromnim rasponom ruku (2.30 metara), ali i da rastereti Jokića koji u ovim momentima igra ubedljivo najviše minuta u Denveru.

Mekgi je poznat kao specijalista za defanzivu, pa je sada mnogo manja mogućnost prodora pod koš Nagetsa.

Eron Gordon će pružiti Denveru dodatnu fleksibilnost, ali i verovatno poslati Majkla Portera Juniora, do ovog momenta treću zvezdu tima, na poziciju krilnog centra. Time bi Denver imao savršenu ekipu da igra „small ball“, pa bi i Gordon i Porter Junior mogli da se menjaju na tim pozicijama i zbunjuju protivnike. Gordon treba da podigne i efikasnost ekipe u napadu, pa bi plejmejkerske osobine Jokića još više mogle da dođu do izražaja.

Najveću promenu je u ovom prelaznom roku doživeo Bjelica. Srpski košarkaš je obalu Pacifika, zamenio za obalu Atlantskog okena.

Kao novi igrač Majamija, mogao bi da bude dodatna snaga sa klupe u timu koji je već savršeno posložio Pet Rajli, a koji na terenu maestralno vodi Erik Spolstra. Ekipa koja je delovala krajnje limitirano stigla je do NBA finala, a ovog puta se neće zadovoljiti ničim drugim osim prstena. Bjelica će sa Goranom Dragićem moći da priča na maternjem jeziku, a ekipa sa dolaskom Bjelice i Viktora Oladipa iz Hjustona izgleda spremno za titulu uz Bema Adebaja koji dominira u reketu i Džimija Batlera.

Ovo je prilika da Bjelica dođe do NBA prstena, a na leto bi čak mogao da napusti ligu. Ugovor mu ističe na kraju ove sezone, a ukoliko ne dobije višegodišnji ugovor od neke NBA ekipe, za očekivati je da razmotri i ponude evropskih ekipa.

Bogdanović je ostao u Atlanti, iako je posle samo nekoliko meseci mogao da promeni tim. Šuškalo se da bi mogao da završi u Bostonu, kao deo trejda u kome bi bili i Markus Smart, te Džon Kolins iz Atlante. Bogdan je trebalo da bude deo paketa Atlante kojima bi privoleli Seltikse da završe posao.

Bogdanović je na kraju ostao u Atlanti, iako je postojala mogućnost da u Bostonu ponovo sarađuje i sa Bjelicom, koji je mogao da dođe kao deo paketa.

Srpski košarkaši se nalaze pred novim izazovima,

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar