Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Baskoniju ubedljivo sa 96:76 u meču 19. kola Evrolige, a pobede su ostvarili i Olimpija Milano i atinski Olimpijakos.

PROČITAJTE JOŠ:

Solidno je odigrao srpski reprezentativac Marko Gudurić koji je upisao devet poena u dresu istanbulskog tima. Imao je i sedam skokova, a sve poene ubacio je šutem za tri poena (3/5).

Apsolutno dominantan na parketu bio je Francuz Nando De Kolo koji je sa 27 poena trasirao Feneru put ka pobedi. Na tom putu mu je pomogao i Jan Veseli sa 17 poena, dok je bivši igrač Crvene zvezde Lorenco Braun ubacio 14.

Na drugoj strani je prednjačio Alek Peters sa 15 poena, Zoran Dragić je ubacio 12, a Ahile Polonara isto toliko uz pet asistencija.

Koliko je Fener bio bolji svedoči i to što je jedino vođstvo Baskonija imala posle trojke Tadasa Sedekerskisa za 3:0 u korist španskog tima.

Od tog trenutka De Kolo je pogodio za dva, Edgaras Ulanovas se nadovezao trojkom i već do kraja prve četvrtine bilo je 28:18 za turski tim.

Baskonija je serijom poena u drugoj četvrtini posle koša Petersa sa linije za slobodna bacanja prišla na -3, ali je na identičan način kao i na početku meča – Fener opet odmakao u završnici četvrtine i sačuvao deset razlike, 51:41 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini je razlika otišla do 20 razlike posle poena Lorenca Brauna na dva i po minuta pre kraja tog dela igra – 71:51. Tim srpskog selektora Igora Kokoškova nije popuštao do kraja meča i ostvario je devetu pobedu ove sezone.

Preostala dva meča večeri odigrali su Olimpijakos i Makabi i Olimpija iz MIlana protiv Valensije. Olimpijakos je pobedio posle produžetka sa 89:87, dok je Olimpija bila ubedljiva protiv španskog tima sa 95:80.

Evroliga 19. kolo:

Himki – Barselona 75:87

Anadolu Efes – Alba Berlin 84:76

Fenerbahče – Baskonija 96:76

Makabi Tel Aviv – Olimpijakos 87:89

Olimpija Milano – Valensija 95:80

Sreda:

18.00 CSKA Moskva – Žalgiris

19.30 Bajern Minhen – Zenit Sankt Peterburg

20.00 Panatinaikos – Asvel

21.00 Real Madrid – Crvena zvezda

Foto: Printscreen Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar