Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Albu iz Berlina u 19. kolu Evrolige sa 84:76 uz novo odlično izdanje srpskog pleja Vasilija Micića.

Vasa je bio nadomak dabl-dabl učinka posle pola sata provedenih na parketu i upisao je 15 poena i osam asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je vodeći strelac svog tima uz Adrijana Moermana i Šejna Larkina, a ovaj trio je na ravne časti raspodelio poene jer su svi imali po 15, s tim što je Moerman imao osam skokova, dok je Larkin imao šest uspešnih dodavanja.

Efes je meč rešio u trećoj četvrtini u kojoj je demolirao nemački tim sa 26:9 i totalno preokrenuo rezultat iz prvog poluvremena.

Alba je bolje otvorila meč, trojkom Simonea Fontekija i vođstvom 10:3, ali je Efes serijom 8:0 uspeo da preokrene do tri i po minuta pre kraja prve četvrtine.

Posle prvih deset minuta bilo je 18:18, Alba je bila nešto bolja u drugoj. Poenima Jonasa Matiseka i trojkom Džejsona Grejndžera Nemci odlaze na 30:24, a pred kraj poluvremena su imali i maksimalnih +12, 42:30 posle trojke Malte Deloua.

Rodrig Buboa je održao u tim trenucima priključak Efesa svojom mini-serijom i na pauzu se otišlo sa 44:36 za Albu. U nastavku je izašao potpuno drugačiji Efes.

Moerman je dao dve trojke za minut i vratio je totalnu neizvesnost. Vasa Micić je do tog trenutka već imao četiri promašene trojke, ali je do kraja pogodio dve od tri.

Uglavnom je asistirao saigračima u trećem periodu pa je Brajant Danston svojim koševima preokrenuo rezultat na pet i po minuta pre kraja treće četvrtine – 50:49.

Od tog momenta, Efes se nije osvrtao. Micić je pogodio važnu trojku za 56:53, a u razmaku od minuta je dao još jednu za +6 u korist Efesa i time na minut pre isteka 30. minuta, potpuno „odsekao krila“ Albe.

U poslednju četvrtinu se ušlo sa devet razlike za turski tim, a Micić je trojkama dao zamajac Krisu Singltonu koji je počeo da pogađa i Efes je otišao na 74:59 sredinom četvrte četvrtine i bez većih problema je sačuvao prednost.

Efes je pobedom došao do devetog mesta sa deset trijumfa i devet izgubljenih utakmica, dok je Alba sa sedam pobeda i 12 poraza na 14. mestu.

Evroliga 19. kolo:

Himki – Barselona 75:87

Anadolu Efes – Alba Berlin 84:76

Fenerbahče – Baskonija 96:76

20.05 Makabi Tel Aviv – Olimpijakos

20.45 Olimpija Milano – Valensija

Sreda:

18.00 CSKA Moskva – Žalgiris

19.30 Bajern Minhen – Zenit Sankt Peterburg

20.00 Panatinaikos – Asvel

21.00 Real Madrid – Crvena zvezda

Foto: Printscreen Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar