Foto: Igor Kupljenik/Panoramic / Bestimage / Profimedia

Marina Maljković, selektor reprezentacije Srbije, osvrnula se na sukob košarkašica Srbije i Portorika u završnici meča koji je naša reprezentacija posle dosta muke i problema dobila 58:55.

Foto: Nova.rs

Srbija je imala i 20 poena viška tokom meča, Portorikanke su, nakon 55:36 pred poslednju deonicu, serijom 14:0 uspele da se u potpunosti vrate u meč, da bi u samoj završnici došlo do ozbiljnog incidenta.

Na 52 sekunde pre kraja, pri rezultatu 57:52, Srbija je imala napad kada je Dragana Stanković promašila zicer.

Pri skoku, u borbi za loptu, došlo je do duela Stankovićeve i Mije Holingšed, a zbog reakcije srpske košarkašice, uz faul nad rivalkom, dosuđena je i tehnička greška, pa su Portorikanke sa linije za slobodna bacanja postigle tri poena.

“Soccerbet iz Pariza”

Sa druge strane, Stankovićeva je promašila svoja dva penala zbog nesportskog faula Holingšed, da bi i napad bio loš pa je Portoriko dobio šansu da dođe do preokreta.

Srećom, to se nije dogodilo, ali je Maljkovićeva po završetku meča istakla da ovakve stvari ne smeju da se dešavaju:

„Ona je divna devojka, ali nije dozvoljeno da pravi takve stvari, ovo nije njen šou. Poslednja moja opomena za greške ovog tipa“, rekla je Maljkovićeva, koja je potom dodala i da „ovo nije šou nijedne igračice.“

Potom je istakla:

„Nogić daje loptu u ruke protivnici, sutra gledamo greške i težak je meč u sredu. Tema je glava, treba izaći pred Kinu sa saznanjem da je ovo bilo užasno i da nije tužno, bilo bi smešno. Onda da to analiziramo, da vidimo šta treba da radimo i to bude amin, a ne “zanela me svetla velikoga grada”. Nemamo fraze, znamo šta je prva utakmica i koliko je teško. Mračni su dani našeg sporta na OI, nadam se da će nešto da se promeni. Ova ekips nema iskustvo, verujem da možemo da igramo sa Kinom, ali treba jasno da im stavim do znanja šta može, šta ne može“, istakla je Marina Maljković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar