Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je komentarisao odluku Evrolige da suspenduje sezonu.

On je gostujući na Prvoj televiziji istakao da je dobro što se razmišljalo o zdravlju igrača.

PROČITAJTE JOŠ

„U Španiji je tokom jedne sezone bilo 300 operacija igrača iz raznih razloga. Konačno se mislilo na igrače, pogotovo evropske, koji za razliku od Amerikanaca imaju samo pet, šest dana odmora posle sezone i pre okupljanja sa reprezentacijama“, naveo je Maljković.

Nekadašnji trener je podsetio na razgovor sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom.

„Pitao sam ga kako gleda na to da od Milana do Atine nema više evroligaša. Smatram da je realno da još jedan klub – Partizan, Budućnost bude u Evroligi zbog respekta prema ovoj teritoriji koja je dala toliki broj vrhunskih igrača. Sada ima Dončića, Bogdanovića, Bjelicu, pa veliki broj košarkaša iz Hrvatske, da nekog ne zaboravim. To je nepravda. Iz Evrolige su rekli „kod nas nema poklona“. Imam pitanje za njih – čime je Zenit zadužio evropsku košarku više od Partizana? Zato što ima Gasprom. Šta je to nego poklon? Džentlmenski je bilo da su još dva kluba najbolja u Evrokupu ušla u Evroligu. Partizan i Bolonja…“

On je istakao da je ABA liga odlična ideja, ali i da je problem što ne postoji autoritet.

„Ljudi ne znaju da je vode. Nema novog Radomira Šapera koji je dovoljno udaljen i kad donese odluku niko ne može na njega da utiče. Pogledajmo primer NBA, Dejvid Štern je 20 godina školovao čoveka za koga niko nije čuo, Adama Silvera, da bi baš sve naučio. I sada uspešno vodi ligu, organizuje završnicu u Diznilendu“, kazao je Maljković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare