Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Sportski novinar Vladimir Stanković je konstatovao da je Partizan oštećen odlukom Evrolige da suspenduje sezone u Evroligi i Evrokupu.

On je, gostujući na RTS, istakao da Partizan nije mogao da utiče na tu odluku.

PROČITAJTE JOŠ

Stanković je dodao i da prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu nije doneo ličnu odluku, već da je izneo stav većine klubova.

„On je preneo stav klubova, to nije odluka direktora Evrolige, već klubova koji su u vrsti samoupravnog sistema, pošto sami odlučuju o takmičenju, njihovo pravo je da rapsravljaju na tu temu i donesu odluku. Bord Evrolige priprema odluke, ali one ne znače ništa ako ih klubovi ne prihvate, za razliku od nekih ranijih vremena, kada su klubovima poturane odluke koje su morali da prihvate“, rekao je Stanković.

Stanković je izjavio da je Partizan, kao favorit za osvajanje ABA lige i Evrokupa, oštećen, a Crvena zvezda, iako nije imala najbolju sezonu, beneficirana.

„Nema šampiona, ekipe koja će prikačiti novu zvezdicu na svoj dres i ako gledamo naše klubove, činjenica je da je Partizan ozbiljno oštećen, ali je i činjenica da on nije mogao da utiče na tu odluku. Ja sam razgovarao sa predsednikom Partizana Ostojom Mijailovićem koji se nadao da će pobediti košarka, ali pobedila je situacija koja jeste. Partizan je bio lider ABA lige i imao šansu da preko nje bude učesnik Evrolige, bio je najbolje plasirani u Evrokupu, gde je imao i prednost domaćeg terena do same završnice što je takođe otvaralo put ka povratku u Evroligu, ali od svega toga neće biti ništa, pa će morati da skupi snagu za narednu sezonu. Beneficirana je Crvena zvezda, koja nije imala sjajnu sezonu, ali zbog okolnosti ostaje učesnik i naredne sezone“, naveo je Stanković.

On je istakao da je bitno da je Beograd ostao na košarkaškoj mapi, pa makar i u varijanti koja nije idealna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare