Crvena zvezda se oprostila od Majkla Odža, koji je iznenada i tragično preminuo
Foto: KK Crvena zvezda

Iznenadna smrt je sve šokirala, Zvezda ne želi da se Odžo zaboravi

Majkl Odžo, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, preminuo je pre tačno tri godine tokom treninga u Beogradu.

Jedan od najpopularnijih igrača Zvezde u periodu, dok je nosio dres tima sa Malog Kalemegdana, preminuo je u teretani koja se nalazi u okviru stadiona Partizana u Humskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Njemu je tokom treninga pozlilo, a Zvezda je na svojim društvenim mrežama i nakon tri godine posvetila objavu „dobrom džinu“.

„Dana 07.08.2023. godine navršavaju se tačno tri godine od tragične i prerane smrti nekadašnjeg centra Crvene zvezde i Majkla Odža.

Sa crveno-belima je tokom dve sezone osvojio tri trofeja. Prvo je 2018. godine uzeo Superkup ABA lige, a potom 2019. godine ABA ligu i Superligu Srbije.

Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve: igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kome je bio prihvaćen od prvog dana, i koji je prihvatio kao svoj.

U trenutku smrti koja ga je zadesila u Beogradu, imao je samo 27 godina, a svi detalji njegove smrti tokom treninga i dalje nisu poznati.

Sahranjen je tokom septembra 2020. godine u rodnom Lagosu“, stoji u objavi crveno-belih.

Nakon što je Odžu pozlilo na treningu, na lice mesta je brzo stigla hitna pomoć, ali nije uspela da spreči smrt snažnog centra iz Nigerije. Mesec dana pred smrt, Odžo je imao problema sa upalom pluća usled zaraze koronavirusom, a preminuo je od posledica srčanog udara.

BONUS VIDEO „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar