Luka Dončić i Vlade Divac u NBA ligi sukob
Foto: Screenshot Twitter NBA Buzz

Luka Dončić je pogodio slobodna bacanja za pobedu Dalasa nad Sakramentom sa 107:103, a onda je pokazao ka Vladu Divcu, bivšem generalnom menadžeru Kingsa.

Pokazao je prstom ka njemu dok je sedeo sa suprugom Anom, a onda poručio tako da se to čuje lepo u prenosu.

PROČITAJTE JOŠ

„Trebalo je da me draftuje“, vikao je Dončić i pokazivao na Divca.

Ovaj potez je napravio jer je 2018. godine Divac kao šef Kingsa odlučio da je bolje draftovati sa prve pozicije Marvina Beglija nego Dončića. Tu odluku je branio godinama, iako Amerikanac nikada nije zaigrao ni blizu nivoa slovenačkog plejmejkera.

„To je bila moja odluka. I dalje mislim da Marvin ima ogromne prednosti. Ali, trebalo mi je malo više vremena da to i dokažem. Ubeđen sam da će Marvin svima pokazati da greše. Ali, u ovoj ligi morate odmah da donesete rezultat. Ljudi nemaju strpljenja, ali ja s tim nemam problem“, rekao je kasnije Divac o odluci koja ga je koštala posla.

Slovenac nije zaboravio situaciju koja se desila pre šest godina.

Dončić se i posle meča u razgovoru sa „The Athletic“ dotakao na odluku Kingsa da ga ne izaberu kao prvog pika.

„Nisu bili uznemireni na početku. Ne na početku. Posle su videli šta su propustili“, rekao je Dončić o tom momentu.

Pokušao je novinar da izvuče još detalja o odnosu sa Divcem, ali je Dončić tu odlučio da „povuče ručnu“. O tome više nije govorio, već o tome kako igra Dalas.

„Naš glavni napredak je u odbrani, a odbrana pobeđuje. Dakle, kada imamo mene i Kaja (Kajri Irving) u napadu, možemo da pravimo šuteve za svakoga kada nas udvoje. Tako da samo igramo na osnovu toga. Pre svega promenuili su kriterijum suđenja. Sada je definitivno teže. Pustili su mnogo više kontakta, ali mi se to sviđa jer možemo da igramo odbranu. Druga stvar je što smo trejdovima dobili Pi Džej Vašingtona i Danijela Gaforda. Njih dvoica nam mnogo pomažu. Nikad se ne žale, jednostavno igraju čvrsto svaku utakmicu, i oni su naša dva, mislim, najbolja defanzivna igrača. Imamo i Derika Džonsa, i svi igraju zajedno. Imamo odbranu od pet igrača, što je veoma važno. Ceo tim je poseban, čoveče“, rekao je Dončić.

BONUS VIDEO Dončić se na rođendan poigrao sa Rajakovićevim Torontom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare