Dalas Maveriksi su slavili sa 104:92 u jednoj od najluđih serija ovogodišnjeg plej-ofa, pa sada imaju 3-2 protiv Oklahome u polufinalu Zapadne konferencije. Pobednik ove serije će igrati protiv pobednika serije Denvera, za koji igra Nikola Jokić, i Minesote, a trenutno Nagetsi vode sa 3-2.

Slovenački plejmejker je bio apsolutno dominantna sila i prva figura meča sa 31 poenom, 10 skokova i 11 asistencija. Još jedan tripl-dabl za Slovenca u ovogodišnjem plej-ofu.

PROČITAJTE JOŠ

Možda i najatraktivniji direktan duel doneo je i fantastičnu partiju Šeja Gildžus-Aleksandera koji je stigao do 30 poena, šest skokova i osam asistencija.

Dončić je imao mnogo problema tokom serije zbog povrede, ali je onda odlučio da pokaže zbog čega je ove sezone bio treći najbolji igrač lige.

Orilo se dvoranom u nekoliko navrata „Luka je s****“, a to je samo nateralo Dončića da se u njemu probudi inat. Razgoropadio se i pokazao magiju.

Vodeći poenter ligaškog dela sezone je uspeo da zaboravi na bolove u desnom kolenu i levom skočnom zglobu, te je uspeo da postigne 12 od 22 pokušaja iz igre.

„Samo sam se trudio da igram košarku. Samo sam se na to fokusirao. Nekad zaboravim da je to ono što volim. To je nešto što radim. Moj mentalni fokus je bio samo na tome, da igram košarku sa osmehom na licu“, poručio je Dončić posle susreta.

Luka je podigao na najviši nivo i defanzivno zalaganje, pa je upravo on blokadom zaustavio Kanađanina u jednom momentu.

Pratio ga je ovog puta Derik Džouns Džunior sa 19 poena što mu je rekord karijere u plej-ofu. Dalas je stigao do 15 poena prednosti već sredinom druge deonice, a onda su došao čak i do +18 u četvrtoj deonici. Pokušao je Šej trojkama da smanji zaostatak, ali je Dalas tražio tajm-aut i odradio meč do kraja.

ISTOK

Boston – Klivlend 4-1

Njujork – Indijana 3-2

ZAPAD

Oklahoma – Dalas 2-3

Denver – Minesota 3-2

BONUS VIDEO Dončić se na rođendan poigrao sa Rajakovićevim Torontom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare