Foto: Peđa Milosavljevic/STARSPORT

Sportski direktor Partizana Nikola Lončar istakao je da crno-beli veruju u tim i da šanse za plasman u plej-of ABA lige nisu izgubljene.

Partizan je porazom od Borca zakomplikovao situaciju u ABA ligi gde trenutno zauzima peto mesto.

Ekipu koju vodi Sašo Filipovski u naredna četiri kola čekaju utakmice protiv direktnih konkurenata za plasman u plej-of, kao što su Budućnost, FMP, Cedevita Olimpija i Igokea.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je, za razliku od ABA lige, pokazao konstantniju formu u Evrokupu, gde od srede počinje takmičenje u Top 16 fazi protiv Trenta.

„Verujemo u tim, stručni štab i ostvarenje ciljeva, kako u tekućoj sezoni, tako i u godinama koje dolaze. Šanse za plasman u plej-of ABA lige nisu izgubljene i Partizan ima obavezu da se za plej-of bori i izbori. Na drugom frontu, u sredu počinjemo Top 16 fazu Evrokupa, sa ambicijom da prođemo u četvrtfinale“, rekao je Lončar za klupski sajt.

Lončar je rekao da klub pažljivo prati zbivanja na tržištu u potrazi za pojačanjima. Angažovan je plejmejker Džoš Perkins, a ističe da je moguće da će do kraja sezone klub dovesti još igrača.

„Nakon odlazaka Angole, Gordića i Stefana Jankovića pojačali smo sastav dolaskom Perkinsa. U ovom trenutku donesena je odluka da se tim ne pojačava na poziciji četiri. Želja sportskog sektora je da se igrač ne dovodi po svaku cenu kako bi popunio broj, već isključivo ukoliko može da postojeći tim unaprdi i donese mu ono što u ovom trenutku nema. Zbog toga ostavljamo mogućnost da se pojačamo u nastavku sezone. Sredstva za dovođenje još jednog igrača su obezbeđena“, rekao je Lončar.

Bivši reprezentativac istakao je da će Partizan u nastavku sezone biti bolji jer trenutni rezultati ne odgovaraju kvalitetu sastava.

„Igrači koji čine tim Partizana poseduju kvalitet za mnogo veće rezultate i uvereni smo da će ih, uz maksimalno angažovanje i posvećenost svojim obavezama, ostvariti. Nalazimo se u delikatnom trenutku, ali čvrsto verujemo u svoj izbor i pozitivne rezultate u utakmicama koje slede“, poručio je Lončar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram