Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Košarkaši Virtusa iz Bolonje poraženi su neočekivano u trećem kolu italijanske Lige A.

Izabranici trenera Aleksandra Đorđevića izgubili su kao domaćini od ekipe Kremone sa 95:92.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je prvi poraz Virtusa, a ujedno i prvi trijumf Kremone u novoj prvenstvenoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ: Partizan uz zvuk sirene u drugom produžetku ispustio pobedu

U timu Virtusa nastupila su trojica srpskih košarkaša, Miloš Teodosić, Stefan Nikolić i Stefan Marković.

Može se reći da nisu imali loš ulinak, posebno se istakao Teodosić koji je postigao 22 poena uz četiri asistencije. Marković je susret završio sa 12 poena i devet asistencija, a Nikolić sa šest poena uz pet skokova.

Virtus je loše počeo meč, porvu četvrtinu su izgubili sa deset razlike (10:20), a tolika razlika bila je i na poluvremenu (36:46).

Zaigrali su bolje tek u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 33:15, ali nisu imali vremena da dođu do preokreta i pobede, iako su pred kraj prišli na poen zaostatka.

Logično je što je trener Virtusa Aleksandar Đorđević bio ljut posle meča.

„Čestitam Kremoni, zaslužili su pobedu više nego mi. Dobro su se pripremili i igrali sa pravom željom i energijom. Ubacili su 17 trojki, neke od njih, neke od njih u ključnim momentima, kada smo mislili da hvatamo priključak. Bili su stvarno dobri. Mi nismo. Igrali smo užasno punih 30 minuta. Ponekad možete da igrate bezglavo, nez kuraži, nekad bez inata. Ako sva tri elementa nedostaju, u opasnosti ste. Analiziraćemo meč, s tim što su sve izgubljene lopte dospele u njihove ruke. Nedostajalo nam je želje, dva dana smo se spremali, radili na toj odbrani, po čemu smo poznati, ali pitam se kako smo dozvolili da primimo 95 poena. Ne možete da napadate sa takvim nivoom odbrane“, rekao je posle meča Aleksandar Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar