Košarkašice brane bronzu, dobile rivalke na Evrobasketu

Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ženska košarkaša reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu (17-27. jun) u grupi B, u Valensiji, sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom, odlučeno je žrebom.

Srpske košarkašice birane su iz prvog šešira, u kome su se našle na osnovu odličnih rezultata na prethodnom Evropskom prvenstvu 2019. u Srbiji i u minulim kvalifikacijama za EP 2021.

PROČITAJTE JOŠ

U A grupi, takođe u Valensiji, igraće domaćin Španija sa Švedskom, Belorusijom i Slovačkom.

Grupe C i D takmičiće se u Strazburu, a u C grupi su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Turska i Belgija, dok su u D domaćin Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Kao i prethodnih godina, domaćini su imali pravo da izaberu po jednu „partnersku federaciju“, čija će reprezentacija igrati u njihovoj državi.

Francuzi su tako izabrali Belgiju za koju se, dakle, i pre žreba znalo da će u grupnoj fazi igrati u Strazburu, kao i da ove dve reprezentacije neće igrati u istoj grupi jer su obe bile u prvom šeširu.

Španci su se odlučili za Slovačku, pa se unapred znalo da će ovi timovi biti u istoj grupi u Valensiji.

Mečevi grupne faze, borbe za četvrtfinala i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza Evropskog prvenstva 2021. održati u Valensiji.

Košarkašice Srbije na EP braniće bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar