Foto: KSS

Košarkašice Vojvodine i Crvene zvezde igraće u prvom polufinalu Kupa Milan Ciga Vasojević, dok će se u drugom sastati Art Basket i Radivoj Korać, odlučeno je žrebom u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije.

Završni turnir ženskog nacionalnog Kupa održaće se 13. i 14. marta u Vršcu, u dvorani „Milenijum“.

Prvo polufinale na progamu je u subotu od 12.30, drugo od 15 sati, a finale je zakazano za dan kasnije u 13 časova.

PROČITAJTE JOŠ

Žrebu su prisustvovali predstavnici klubova učesnika, kao i predstavnici organizatora grada Vršca, a pozdravio ih je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić.

„Posebno mi je drago što će grad Vršac biti domaćin finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević, verujem da će sve da protekne kako treba. Košarkaški savez Srbije će se potruditi da celu organizaciju isprati na najbolji mogući način i ovom prilikom svim učesnicima želim puno sportske sreće i da naprave najbolje rezultate“, poručio je Bolić.

Ispred ogranizatora turnira, obratila se naša trofejna reprezentativka i pomoćnik gradonačelnika Vršca Tamara Radočaj, koja je izvukla polufinalne parove.

Tamara Radočaj; Foto: KSS

„Pozdravljam sve u ime grada Vršca, izuzetno mi je drago što sam ovde. Želim svim učesnicima završnice Kupa Milan Ciga Vasojević mnogo sreće. Potrudićemo se da, zajedno sa Košarkaškim savezom Srbije, organizujemo ovaj trunir na visokom nivou“, rekla je Radočaj.

Kada je reč o istoriji ovog takmičenja, od 2006. godine od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010.

Crvena zvezda i Partizan su se radovali po tri puta, Partizan – 2011, 2013. i 2018, Crvena zvezda 2016, 2017. i 2019, a Radivoj Korać (2014), Vojvodina (2015) i Kraljevo (2020) po jednom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram