Krajišnik, Nogić, Anderson, Čađo, Škorić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkašice Srbije od 21 sat u Hali sportova "Ranko Žeravica" igraju protiv Australije u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

U mečevima prvog kola, Australija je pobedila Brazil 65:52, dok je Srbija bila bolja od Koreje 65:62 i trijumfom protiv domaćina Mundobasketa bi se plasirala na SP.

PROČITAJTE JOŠ

„Očekuje nas jedna potpuno drugačija utakmica u odnosu na meč protiv Koreje. Imale smo dan odmora da se fokusiramo na sledeći zadatak i pripremimo taktički. Australija ima odličnu ekipu, pokrivene sve pozicije, pa ćemo obratiti dosta pažnju na njihove individualne karakteristike. Nastojaćemo da podignemo agresivnost, koja je naš identitet, na još jedan viši nivo i uz podršku sa tribina dođemo do još jedne pobede“, rekla je košarkašica Maja Škorić.

Plasman na Svetsko prvenstvo, uz domaćina Australiju, obezbediće još dve najbolje plasirane reprezentacije u grupi. Australija će u nedelju igrati protiv Koreje, dok će protivnik Srbije od 21 sat biti Brazil.

Pola sata pre početka meča Srbija – Australija biće organizovan svečani oproštaj od legendarnih košarkašica Sonje Vasić i Jelene Bruks, koje su ovog leta završile reprezentativne karijere.

U Beogradu se igraju i mečevi grupe u kojoj su Francuska, Kina, Mali i Nigerija. Preostala dva turnira igraju se u Osaki i Vašingtonu. Titulu brani reprezentacija SAD, neprikosnovene Amerikanke su 10. puta bile šampionke sveta.

Svetsko prvenstvo za košarkašice održaće se u Sidneju, od 22. septembra do 1. oktobra.

Sastav Srbije u borbi za Mundobasket

Selektorka Marina Maljković odlučila je da za Srbiju na kvalifikacionom turniru igraju: Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Ðorđević.

BONUS VIDEO Jovana Nogić – nova nada srpske košarke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar