Foto: FIBA

Igor Kokoškov, selektor košarkaša Srbije, mogao je da bude zadovoljan posle pobede nad Finskom 75:66 u 4. kolu kvalifikacija za Evrobasket.

„Čestitam mojim igračima na pobedi, na svemu što su uradili u poslednjih sedam dana. Bili su u hotelu, zaključani u mehuru. Psihološki je bila teška utakmica, nije lako pobediti ih dva puta na njihovom terenu“, rekao je Kokoškov.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor „orlova“ dodatno je analizirao utakmicu u „balonu“ u Espu, posle koje imaju po dve pobede i poraza u borbi za Evrobasket 2022.

„Dobro smo otvorili utakmicu, pokazali smo karakter, ispoštovali dogovor, odigrali smo dobru odbranu. Napad smo igrali pod pritiskom, šutirali smo veliki broj slobodnih bacanja. Drago nam je da se ovaj mehur završio i da posle sedam dana idemo kući“.

Istakao je Kokoškov odličnu odbranu kao ključ trijumfa.

„Napad nije bio toliko efikasan i jasno je zašto nije. Momci se znaju, ali nikada nisu igrali zajedno. Imali smo drugačiji tim i sve je bilo drugačije. Pobedili smo tako što smo se posvetili. Finci su nas dobro skautirali, znali su šta ćemo da igramo i svaka im čast, to je fantastično“, zaključio je selektor Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram