Filip Petrusev kosarkas Mega Bemax-a
Filip Petrušev Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Gde je i šta radi Filip Petrušev? Pitanje koje je mučilo ljubitelje košarke dok je reprezentacija Srbije u finskom "balonu" i igra kvalifikacije za Evrobasket 2022. godine.

Izabranici Igora Kokoškova sramno su poraženi od selekcije Švajcarske (92:90) i ovog ponedeljka od 18 sati čeka ih popravni protiv domaćina Finske.

Tokom TV prenosa meča sa „sajdžijama“ pojavila se informacija da mladi centar Mege ima koronavirus, što je brzo demantovao alfa i omega kluba Miško Ražnatović.

PROČITAJTE JOŠ

„Filip Petrušev nije sa reprezentacijom Srbije u Finskoj, i nije pozitivan na koronavirus“, poručio je Ražnatović.

Šta se zapravo desilo? Petrušev je bio na širem spisku Kokoškova od 20 igrača za novembarski „prozor“ kvalifikacija za EP.

Međutim, nisu svi igrači sa tog spiska otišli u Finsku, a kako saznaje Nova.rs, supertalentovani srpski centar imao je zdravstvenih problema zbog kojih je prethodno propustio i mečeve Mege sa Krkom i Primorskom.

Naime, Petrušev je u petak imao drugi negativni test na koronu sa kojom se izborio. Tek tada je posle lekarskih pregleda dobio dozvolu da može da se vrati fizičkim aktivnostima i treninzima.

Kako je to bilo dan pred meč sa Švajcarskom, nije ni mogao da se stavi na raspolaganje selektoru Kokoškovu za ove dve utakmice kvalifikacija. Reprezentacija je već od četvrtka bila u finskom gradu Espu.

Sigurno da bi Petrušev kao MVP ABA lige za oktobar i te kako značio „orlovima“ u borbama za Evrobasket, ali ga je ovaj put viša sila sprečila da debituje za nacionalni tim.

Momak koji je  , pruža sjajne partije u Megi sa samo 20 godina i sigurno da će u budućnosti doneti mnogo toga dobrog reprezentaciji Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare