Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Partizan gotovo sigurno ostaje bez ovosezonskog kapitena

Kevin Panter će izvesno napustiti Partizan, sa kojim mu je istekao ugovor. Iako bi crno-beli rado zadržali kapitena i čoveka koji im je MVP partijom doneo ABA titulu posle 10 godina, teško će u tome uspeti.

Američki plejmejker na stolu ima unosne ponude evroligaša i može da bira gde će nastaviti karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo se bio javio Panatinaikos sa 4,7 miliona evra za dvogodišnji ugovor, ali se u priču sada uključio i Real Madrid, javlja grčki Sport24.

Osvajač Evrolige nudi Panteru, navodno, čak 1,8 miliona evra po sezoni, što je 500.000 manje na godišnjem nivou od ponude iz Atine.

Da bi u Madridu obezbedili sredstva za kapitena Partizana, spremni su da se odreknu Najdžela Vilijams-Gosa koji se vraća u Olimpijakos, Adama Hange (verovatno će u Bajern), Pitera Kornelija i Entonija Rendolfa.

Radi se o sumi od čak 3,5 miliona evra za Panterovu platu, ali isti izvor navodi da bi sjajnom strelcu zbog poreza od 46 odsto u Španiji, ostalo oko 1,8 miliona ako dođe među „kraljeviće“.

Jasno je da je Panter u centru pažnje evropskih velikana i da će se boriti za njegov potpis, a u Realu bi mogao da zaigra u tandemu sa Fakundom Kampacom.

BONUS VIDEO Ludo slavlje navijača Partizana nakon titule