Vladimir Jovanović i igrači Cibone; Foto: ABA/Cibona/Mihal Jacic

Veliki derbi stare države uvek privlači pažnju, Cibona i Partizan sastaju se u 4. kolu ABA lige (petak, 19), a trener Zagrepčana Vladimir Jovanović za Nova.rs priča o susretu do sada jedine dve neporažene ekipe na Jadranu.

Cibona je, pomalo neočekivano, fenomenalno započela sezonu, na vrhu je tabele regionalnog takmičenja sa 3-0, pa će ili ekipa našeg trenera na klupi hrvatskog kluba ili četa Željka Obradovića doživeti prvi poraz.

„Sigurno da rezultatski može da bude intersantna utakmica, zadovoljan sam kako smo krenuli ove sezone. Neke mečeve smo mogli i bolje da odigramo, ni javnost nije očekivala da će Cibona da bude bez poraza posle tri kola. Igramo dobro, idemo meč po meč, poštujemo svakog rivala, a prevashodno sebe i to nam je dalo rezultat“, kaže Vladimir Jovanović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Šta očekujete od velikog regionalnog klasika?

„Sigurno da nam prija težina utakmica, iako su se vremena promenila. Nažalost, Cibona nije već godinama u vrhu regionalne i evropske košarke. Svima nam je cilj i motiv da je vraćamo na staze stare slave, sa mladim timom igramo protiv rivala koji je napravio tim za najveće domete. Neozbiljno bi bilo da pričamo o bilo čemu osim da je Partizan favorit i daćemo sve od sebe da naša mladost i kvalitet dođu do izražaja. Da vidimo koliko možemo protiv sjajnog protivnika, da i igrači imaju neki reper šta može da se popravi“.

Željko Obradović vas je ishvalio pred utakmicu, koliko znače takve reči legende?

„Pa kako ne, rekao sam više puta da je Željko najbolji evropski trener, pored toga što je najtrofejniji. Retko ko će imati priliku da ga prestigne po bilo čemu. Prijaju reči bilo kog kolege, a tek nekoga kao što je Obradović, posebno za nas mlade trenere.“

Imate veoma mladu ekipu, najstariji igrač rođen je 1994. godine?

„Istina, ja nisam obraćao pažnju previše na to, ali možda imamo i najmlađu petorku u celoj ABA ligi. Svesno smo se opredelili za mlade igrače, pogotovo iz svog pogona. Kada smo dovodili pojačanja, i to su bili mladi koji imaju potencijal da posle boravka u Ciboni budu još bolji“.

Od FMP preko Srbije do Cibone

Vladimir Jovanović rođen je 15. marta 1984. godine u Mladenovcu. Kao trener u seniorskoj košarci najpre je bio deo stručnog štaba FMP od 2012. do 2016. godine, da bi od 2017. bio prvi trener tima iz Železnika tri i po sezone. Sa FMP se rastao 13. decembra 2020. godine i u februaru 2021. seo je na klupu Cibone. Bio je i deo stručnog štaba reprezentacije Srbije kod bivšeg selektora Igora Kokoškova.

Među pojačanjima se našao i Hose Vildoza, otkud jedan Argentinac u Zagrebu? To mu je i prvi evropski angažman.

„Sve igrače koje smo doveli smo duže pratili, Hose je bio MVP argentinskog prvenstva. Mi smo ga i pre toga pratili cele sezonu, takav profil igrača nam treba, slična situacija je bila i sa Riversom i ostalima. Ništa nije slučajno, reagovali smo na vreme pre drugih klubova“.

Kako vam sa ove tačke gledišta izgleda dolazak u Cibonu, na čiju klupu ste seli u februaru?

„I tada mi je delovalo kao pravi potez. Imali smo viziju da neke stvari menjamo, ali polako, trebalo je uraditi neke stvari koje nisu baš popularne. To je put do uspeha i sada nastavljamo dalje u pravcu koji želimo. Dobri rezultati nas ne remeti, niti skreću s kursa, svesni smo koliko smo mlada i neiskusna ekipa, samo nas je rad doveo do ovde, a ništa još nismo postigli i mnogo posla je pred nama. Nema nikakve euforije, jer smo svesni koliko grešimo na svakom treningu“, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO Ovacije za Kalinića i atmosfera pred Zvezda – Žalgiris

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar