Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povučeni Rafael Nadal izbegava da komenatriše stvari mimo obaveznih obraćanja javnosti. Ipak, ovog puta je odlučio ne samo da to učini u periodu dok se oporavlja od povrede, već i da govori iskreno kao nikad do sada o Novaku Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal je na Rolan Garosu do sada u karijeri izgubio samo tri puta, a čak 13 puta je podigao trofej.

Upravo zbog toga ga je toliko boleo poraz od Đokovića u polufinalu Pariza nakon preokreta.

Španac je od tada retko kada odlučivao da javno govori o tom polufinalu, uz povremene „propuste“ poput šale na akademiji u Majorci.

Sad je Nadal za japanski „Bunšun“ nahvalio Đokovića kako nije nikada do sada.

„U polufinalu je bio mudriji i efikasniji od mene u važnim trenucima, a osećao sam i da je fizički svežiji. Voleo bih da sam nastavio svoj niz na Rolan Garosu, ali nemam zbog čega da se kajem. Motivisan sam da sledeće godine vratim trofej“, ispričao je Nadal.

Zatim se osvrnuo i na taj 30. poraz od Novaka u međusobnim duelima, a posebno je istakao jednu stvar koja drži najboljeg tenisera današnjice na vrhu.

„Đoković je savršen igrač, bez mane, može da igra na svakoj podlozi. Ove godine je bio neverovatno konstantan. Čak i kada deluje da nije u najboljem stanju, njegova želja za pobedom to nadoknađuje“.

Mnogi su se zapitali otkud da je Nadal ovako iskren, da o Novaku govori kao o savršenom teniseru. Ipak, bio je to samo deo pohvale čitavoj jednoj eri tenisa koju je i sam stvarao.

Naravno, sasvim prirodno je da u ovim situacijama članovi „Velike trojke“ ne zaboravljaju trećeg člana posade. Upravo zbog toga je i za Rodžera Federera rekao da je perfektan teniser.

„Njegovim suparnicima teško je da predvide šta će sledeće odigrati, jer ima razne varijacije u igri“, objasnio je Nadal.

Zastao je, a onda se podsetio legendarnog finala Vimbldona, jednog od najboljih svih vremena, kada je uspeo da pobedi Švajcarca nakon dva poraza u „njegovoj kući“

„Osećao sam da igram najbolje u karijeri dotad, ali i on mora da je imao isti takav osećaj“.

Podsetimo, Španac se i dalje nalazi van terena i nije siguran kada će se vratiti. Godinama igra sa bolovima u stopalu, a kako je stariji oni postaju sve jači. Pretpostavlja se da ima degenerativno stanje, pa mu kosti propadaju sve brže kako vreme prolazi. Odlučio je zbog toga Nadal da napravi pauzu i da se potpuno oporavi za narednu sezonu.

BONUS VIDEO Imperija Đokovića od Njujorka do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar