Foto: AP Photo/David Zalubowski

Nestvarna partija srpskog centra.

Denver Nagetsi su posle neverovatne drame savladali Orlando Medžik na svom terenu, a nestvaran meč je rešio Nikola Jokić trojkom na 0.2 sekunde do kraja.

PROČITAJTE JOŠ

Još jednom je pokazao Nikola Jokić zašto je dvostruki MVP lige i Denveru doneo pobedu posle neočekivane drame. Dobio je loptu u poslednjem napadu pri nerešenom rezultatu i uspeo da sa centralne pozicije pogodi trojku preko ruke nakon što je uspeo da sebi napravi malo prostora takozvanim stepbekom.

Vodili su 15 razlike na poluvremenu igrači Denvera, ali su u nastavku prokockali prednost i našli se na ivici poraza. Poveli su gosti prvo sa četiri poena prednosti na nešto više od dva minuta do kraja, a onda i sa tri poena na ulasku u poslednji minut.

Jokić je tada izvadio magiju iz džepa i prvo je sjajno pronašao asistencijom Erona Gordona za zakucavanje, a onda i rešio meč. Prvo je Gordon iskoristio grešku protivnika i na isteku napada je iznudio dva bacanja na 17 sekundi do kraja.

Uspeo je da pogodi oba i donese prednost svom timu od jednog poena, a Denver je odmah odlučio da napravi faul nad Markelom Fulcom koji je loš izvođač slobodnih bacanja.

Ta taktika se isplatila jer je Fulc pogodio samo jedno bacanje, pa je Denver imao napad za pobedu koji je maestralni Jokić pretvorio u veliki trijumf.

Srpski centar postigao je 17 poena (8/11 iz igre) uz 14 asistencija i 10 skokova, a trojka za pobedu mu je bila prva i jedina u meču nakon što je promašio prva tri šuta. Ovo mu je bio 12 tripl-dabl u sezoni a ukupno 88. u karijeri.

Nagetse je predvodio Aron Gordon sa 25 poena uz 8 skokova i 5 asistencija.

Efikasniji od Jokića bio je i Marej sa 18 poena i 7 asistencija, ali Kanađanin nije znao šta da radi sa loptom u poslednjem napadu.

Odličan je bio i Majkl Porter koji je meč završio sa 16 poena, dok su po 12 dodali Kantevijus Koldvel-Poup i Brus Braun.

Medžik je „nosio“ Fulc sa 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, 19 je dodao Vagner, 18 je ubacio Paolo Bankero, a 17 Bol Bol.

Denver je lider Zapada sa 30-13, dok je Orlando 13. na Istoku sa 16-28.

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar