Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGL

Nikola Jokić i Luka Dončić uvršteni su među 15 najtalentovanijih igrača mlađih od 25 godina na listi objavljenoj na zvaničnom sajtu NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ...

Jokić zauzima sam vrh liste. Ovaj 25-godišnji košarkaš iz Sombora prošle godine je imao 19,9 poena po meču, uz 9,7 skokova i sedam asistencija.

„Ukoliko bi postojao „ol-Orlando plej-of tim“ napravljen od igrača koji su igrali u „mehuru“, Jokić bi bio centar prvog tima. Potvrdio je status najefikasnijeg centra u ligi. Iako mu nedostaje eksplozivnosti i atleticizma, to nadoknađuje na drugim poljima. Jokić pogađa sa bilo koje pozicije na parketu, pored toga je sjajan asistent, i odličan je u zaštiti reketa.

Denverov ceo tim je centriran na Džokeru, koji bi ove godine trebalo da uđe u trku za najboljeg igrača lige. Kontinuiran razvoj igrača oko njega (Majkl Porter Junior i Bol Bol, na primer) će polazati koliko uticaja ima na druge i da li je tip igrača oko kog je moguće stvoriti šampionski tim“, stoji u tekstu kojim je opisan centar Nagetsa.

Sa druge strane, 21-godišnji Dončić je opisan kao najbolji pojedinac na ovoj listi:

„On je jedini koji je trku završio kao jedan od pet najbolje plasiranih u glasanju za najboljeg igrača prošle sezone. Kao pilot najefikasnijeg napada u istoriji lige, njegova žurka otkrovenja potrajala je i u prvoj rundi plej-ofa u Orlandu, i donela mu je mesto u najboljem timu koji je nastupao tokom čitavog trajanja „mehura“. Najbolji pokazatelj je uništavanje svakog pokušaja Los Anđeles Klipersa da ga uspore.

Ono što je uradio Kavaju Lenardu i Polu Džordžu, inače elitnim defanzivcima, je samo pokazatelj onoga što očekuje čitavu ligu. Veliki plejmejker svakim svojim delom ofanzivne igre već je pokazao da je na elitnom nivou, pa je sve na njemu i njegovom dobrom zdravlju da donesu konačan sud gde će na kraju zavvršiti na listi najboljih od najboljih. Nakon samo dve godine ušao je među top pet. Narednih deset godina… Sve je moguće.“

Pored Jokića i Dončića, na listi su još i Karl Entoni Tauns (Minesota Timbervulvs), Ben Simons (Filadelfija Seventisiksers), Donovan Mičel (Juta Džez), Devin Buker (Finiks Sans), Džejlen Braun (Boston Seltiks), Bem Adebajo (Majami Hit), Džamal Marej (Denver Nagets),  Brendon Ingram (Nju Orleans Pelikans), Tre Jang (Atlanta Houks), Džejson Tejtam (Boston Seltiks), Dearon Foks (Sakramento Kings), Dža Morant (Memfis Grizlis) i Zajon Vilijamson (Nju Orleans Pelikans)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar