Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nikola Jokić nije mnogo igrao, nije postigao ni mnogo poena, ali je zakucavanjem ukrasio ubedljivu pobedu Denvera nad Portlandom rezultatom 129:96.

As Nagetsa je spreman za predstojeću sezonu. Kao da ga je trener Majk Maloun malo štedeo u ovom predsezonskom okršaju, ali je i nešto manje od 17 minuta bilo dovoljno za Jokićevu magiju.

PROČITAJTE JOŠ

Nije srpski centar prepoznatljiv po zakucavanjima, međutim, protiv Portlanda je izveo jedno izuzetno atraktivno i to – jednom rukom. Čisto da dodatno opravda izbor generalnih menadžera klubova za najboljeg NBA centra.

Oslobodio se čuvara sredinom druge deonice i pokazao novi deo magije iz svog rukava.

Dovoljno za trans među saigračima na klupi i da obeleži razbijanje Trejlblejzersa. Već do poluvremena je Denver ubacio 79 poena, imao ubedljivu prednost i na kraju slavio sa čak +33.

„Džoker“ i ekipa pokazali su da su spremni za sve što ih čeka, a srpski as je ovaj put utakmicu završio sa skromnim učinkom od 4 poena, 5 skokova, 6 asistencija, 2 ukradene lopte i jednom blokadom.

Najefikansiji kod Nagetsa bili su Pol Milsap sa 24 i Majkl Porter junior sa  20 poena, dok se Bol Bol uz veću minutažu nego inače zaustavio na 16.

U Portlandu je odmarao Demijan Lilard, pa je jedini na visini zadatka bio Si Džej Mekalum sa 26 poena, a Karmelo Entoni je stao na svega tri za 13 minuta.

Jokićeva četa imaće dovoljno vremena da odmori, jer prvi zvaničan meč igra za sedam dana protiv LA Klipersa. Nova NBA sezona počinje 22. decembra.

NBA PREDSEZONA

Indijana – Filadelfija 107:113

Toronto – Majami 105:117

Njujork – Klivlend 119:83

Boston – Bruklin 89:113

Nju Orleans – Milvoki 127:113

Oklahoma – Čikago 103:105

Denver – Portland 129:96

Finiks – LA Lejkers 113:114

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar