Foto: Screenshot Twiiter/Denver Nuggets

Majkl Porter Junior otkrio je kakav je, zapravo, Nikola Jokić i šta radi neposredno nakon završenog meča Denver Nagetsa.

Krilni košarkaš „grumenja“ pokazao je još jednom zbog čega je Jokić najbolji centar NBA lige. Radna etika Srbina je zaista neprevaziđena, a to uliva posebnu snagu timu:

PROČITAJTE JOŠ

„Nije bitno da li odigra dobro ili loše, on je uvek u teretani nakon utakmice. Znamo da nećemo morati da se pitamo da li će igrati neke mečeve zbog preopterećenja ili bilo čega drugog. Znamo da je spreman da igra svakog dana. Poštujem to“, rekao je Porter nakon jednog od pripremnih mečeva Denvera.

To propuštanje mečeva pod izgovorom koji u NBA nazivaju „load management“ (raspodela tereta) postala je izuzetno popularna u prethodnoj deceniji. Jedan od začetnika ovog trenda bio je Lebron Džejms koji je odlučio da propusti nekoliko mečeva da bi se što bolje spremio za plej-of i najvažnije susrete.

Doduše, prvi je na ovu ideju došao legendarni Greg Popovič koji bi nakon Ol-star pauze sve manje koristi Tima Dankana, Manua Đinobilija i Tonija Parkera, u trenutku kada bi mesto u plej-ofu bilo obezbeđeno za San Antonio Sparse. Ovaj primer su počeli da prate mnoge velike zvezde, pa čak i neki mladi košarkaši.

 

Naravno, Jokić je poznat kao veliki radnik, pa mu ovakve stvari nikada nisu padale na pamet. Dešavalo se da mu trener Majkl Meloun smanji minutažu jer se ipak igra ogroman broj mečeva tokom ligaškog dela sezone (obično 82, ukoliko sezona nije skraćena), ali ne i da uopšte ne ulazi u igru.

Nije se desilo još uvek da Jokić u odelu posmatra saigrače kako bi samo „napunio baterije“. Upravo zbog toga je pravi lider i na terenu i van njega, nikada nije tražio povlašćeni položaj, već bi svoje mesto obezbedio isključivo radom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar