Obradović
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Veliki je Željko Obradović. U svakom klubu ostavlja neizbrisiv trag, tako je i u Fenerbahčeu, a pored vrhunskih rezultata i igrače čini boljim.

Poštovanje – reč koja čvrsto „stoji“ između najtrofejnijeg evropskog stručnjaka i njegovih izabranika.

PROČITAJTE JOŠ

Ne moraju svi igrači isto da ga vole, ali su mu redom zahvalni za sve što je uradio za njih.

Obradović je definitivno unikatan među srpskim trenerima… Poznato je sa koliko strasti i energije vodi utakmice, a još poznatija promena boje lica u određenim trenucima.

„Znam da sve što je radio, radio je za moje dobro. Kada se ne ljuti, onda kao i da mu nije stalo do tebe“, rekao je svojevremeno Marko Gudurić.

Srpski šuter je poput prethodnika, Bogdana Bogdanovića, preko Bosfora utabao sebi put ka NBA ligi. I najveće zasluge što je tandem „orlova“ sada u najjačoj ligi na svetu pripada Žocu, bez ikakve sumnje.

I mnogo iskusniji igrači zahvalni su mu za sve. Možda nisu uvek bili saglasni sa svim njegovim odlukama, ali su znali da je to neophodno za ispunjenje najviših ciljeva.

„Mnogo puta smo se svađali, ali uvek kako bismo pobedili. Hvala ti što si mi dozvolio da se ponovo zaljubim u košarku“, poručio je između ostalog Jan Veseli.

Bogdanović je, sa druge strane, citirao Željkove mudrosti, uz neizmernu zahvalnost, na šta su akcenat stavili i Nando de Kolo i Leo Vesterman.

„Definitivno odluka koju baš i nismo očekivali. Poštujemo vaš izbor, hvala treneru, uživajte u pauzi i vratite se brzo“, napisao je De Kolo.

Ipak, najupečatljiviju poruku imao je Luiđi Datome. Bivši NBA košarkaš jedan je od glavnih aduta Fenera, iako je i na njega Obradović često znao da podigne ton.

 

Poznat je čuveni tajm-aut tokom kojeg se čuje i psovka, koja nije zasmetala Italijanu, već se dirljivo oprostio od doskorašnjeg trenera.

„Ponosan sam što sam bio vaš igrač ovih godina. Odrastao sam gledajući Panatinaikos u najboljim sezonama, sada sam igrao na tom nivou i osvojili smo zajedno devet trofeja. Zahvalan sam što smo sarađivali, od ‘je** se’ tajm-auta do evroligaškog trofeja. ‘Trofeji skupljaju prašinu, uspomene ostaju zauvek’. Hvala Željko“, poručio je Datome uz poslednju rečenicu napisanu na srpskom i četiri fotografije koje je izdvojio.

Nema sumnje da će Obradovićev naslednik teško moći da ponovi uspehe koje je pravio na klupi Fenera. Spekuliše se da bi to mogao da bude Šarunas Jasikevičus, ali je dogovor Turaka sa sadašnjim trenerom Žalgirisa još daleko.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare