Košarkaši Češke su gubili sve bitne utakmice u grupi D, dobili samo Holandiju i onda u poslednjem kolu protiv Izraela odlučivali ko će u osminu finala Evrobasketa.

Slavio je jedan od četiri domaćina u direktnom duelu sa 88:77 i overio kartu za Berlin nošen sjajnom podrškom sa tribina O2 arene. Češka i Izrael su grupu D završili sa učinkom 2-3, pa je odlučivao međusobni susret.

Grafika: Slađana Đermanović

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da su navijači nadmašili i svoja i moja očekivanja. Naravno, nije to neko balkansko navijanje, ali ima i to dušu nekako. Stvarno su nas bodrili celu utakmicu i baš sam srećan zbog toga. Nadam se da smo se odužii“, rekao je Jan Veseli srpskim izveštačima u Pragu.

Češka će u osmini finala (nedelja, 20.45) igrati protiv Grčke, prvoplasirane ekipe iz C grupe, a bivši košarkaš Partizana je samo rekao „daj Bože“ na pitanje da li mogu da naprave senzaciju.

„Teško je bilo, ali mi smo dosta iskusni u tome da nađemo motivaciju i da se borimo, i to smo stvarno radili skoro celu utakmicu. To je odlučilo, borili smo se od prvog minuta do kraja“.

Objasnio je Veseli i koliko im je pomoglo što je roviti Tomaš Satoranski bio najviše na parketu od početka Evrobasketa uz osvrt na svoju ulogu, jer se nekako bunio kada je bio na „četvorci“

„Sad sam igrao peticu i to je funkcionisalo. Mislim da smo mojim rolingom imali baš otvorene šuteve i sve smo dobijali. Pričao sam i Česima o tome, dve nedelje pre prvenstva pa do sada Satoranski nije odigrao nijedan trening pet na pet, sve je to nekako kontrolisano. On se dobro oseća, ali ne verujem da je posle onakve povrede na 100 odsto nakon što se vratio tako brzo. On je stvarno profesionalac i stvarno svaka mu čast što je to uradio“.

Naš Nikola Jokić ili Janis Adetokumbo, ko će kao MVP obeležiti Evrobasket – „leteći Čeh“ nije siguran.

„Pa… Obojica su dva puta zaredom MVP NBA lige, totalno različiti igrači, neće biti lako ni sa jednim ni sa drugim“, rekao je Veseli i u osmini finala vodiće duele upravo sa Janisom.

BONUS VIDEO Veseli o Srbiji, Jokiću, Bogdanoviću, atmosferi u Pragu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar