Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkašice Srbije doputovale su u Tuheljske Toplice, a u nedelju od 18 časova (TV Sport Klub 2) u Zaboku odigraće prvi meč kvalifikacija za Evrobasket 2023. godine protiv Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ

U četvrtak je Hrvatska već odigrala prvu utakmicu, u Botevgradu protiv Bugarske i ostvarila je trijumf od 84:73.

Srbija u novi ciklus ulazi sa izmenjenim i podmlađenim timom, sa novim kapitenom Tinom Krajišnik, ali sa velikim motivom da se odbrana šampionske titule započne dobrom igrom i pobedom.

„Biće ovo izazovna utakmica za nas, jer Hrvatska ima veoma dobre igračice. U napadu imaju mnogo opcija – šutere, kreatore, napadače i to će nas naterati da odigramo našu najbolju košarku. Fokusiraćemo se pre svega na odbranu, da igramo čvrsto, onako kako su ljudi navikli da nas gledaju, a iz takve odbrane da kreiramo lagane situacije u napadu. Jedva čekamo da počne utakmica i da pokušamo da nastavimo pobedničku tradiciju naše reprezentacije“, istakla je plejmejker Ivon Anderson.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Za 14 mesta na EP bori se 38 reprezentacija, a domaćini su Izrael i Slovenija. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti 10 pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

BONUS VIDEO Tina Krajišnik: Mi smo padale od umora, a Francuskinje na plaži – znala sam da ih dobijamo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar