Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaš Partizana, Ife Lundberg, za Nova.rs je govorio o ciljevima i očekivanjima u dresu crno-belih pred početak sezone.

Lundberg je, kao i svi igrači osim Balše Koprivice, ovog leta pojačao Partizan. Njegovo evroligaško iskustvo biće značajno za ekipu trenera Željka Obradovića.

Naturalizovani Danac do sada je igrao za Falkon, BMS Herlev Volfpek, Horsens, Manresu, Tenerife, Zelenu Goru, CSKA, Finiks Sans i Virtus iz Bolonje iz koga je i prešao u Partizan.

Pročitajte još

„Visoka su očekivanja. Verujem u dobre rezultate i očekujem da dobijamo što više mečeva“, počeo je Lundberg za Nova.rs.

Partizan je pobedio Panatinaikos, aktuelnog šampiona Evrope, rezultatom 75:64 u Atini. Bilo je to u okviru generalne probe pred start sezone, da bi u 1. kolu ABA lige deklasirao Borac u Areni sa 96:66.

„Vršićemo pritisak na ekipe defanzivno, to je naša ključna prednost. Dosta polažemo na odbranu, atletski smo tim, sjajan možemo da pokrijemo sve pozicije“, smatra danski košarkaš.

Ističe snažni bek da su se svi pronašli u timu.

„Svi su uzbuđeni, novi u timu i u gradu, jedva čekaju da se takmiče i igraju dobru košarku“.

Poznato je da su „grobari“ među najvatrenijim navijačima u Evropi, i Lundberg željno iščekuje da u Evroligi zaigra u Beogradskoj areni pred 20 hiljada navijača.

„Jedva čekam. Igrao sam ovde ali kao protivnik. Drago mi je što ću imati priliku da igram za Partizanove navijače, verujem da će biti zabavno“, rekao je 29-godišnji košarkaš.

Željko Obradović i Ife Lundberg Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Upitan je da li smatra da je za ekipu prednost što su gotovo svi igrači novi u ekipi.

„Zavisi kako gledaš na to. Može da bude i dobro, i loše. Loše može biti to što su svi novi, ne poznaju se, a dobro je što ćemo se lakše ukomponovati, napraviti dobru strukturu u potpuno novoj grupi i svi imaju priliku da se u nju uklope. To je upravo ono što smo dosad radili“.

Za kraj, govorio je o tome kako za njega izgleda život u Beogradu.

„Sviđa mi se. Iznenađen sam životom van terena i za sada je sve dobro“, zaključio je Lundberg.

Partizan čeka sezona u Evroligi, ABA ligi i domaćim takmičenjima. Kada je Evroliga u pitanju, Partizan u prvom kolu gostuje Baskoniji 3. oktobra od 20.30.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar