Foto: ABA/Borac/Duško Radišić

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je pred duel protiv Krke da bez obzira na igru protivnika, njegova ekipa mora na svakoj utakmici da bude okrenuta sebi.

„U nedelju igramo utakmicu protiv Krke koja je u svih šest kola, bez obzira na krajnji rezultat, pokazala vrlo sličnu igru. Imaju jasnu ideju šta žele u napadu i odbrani, igraju jako agresivnu odbranu, kako na celom, tako i na pola terena i pokušavaju na taj način da uspostave svoj ritam utakmice“, rekao je Jovanović za klupski sajt i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„U napadu igraju jako široko gde su pozicije četiri i pet pretnja u šutu za tri poena i tako otvaraju veliki prostor za igru bekova“.

Košarkaši Mege u nedelju od 13 sati, u Hali sportova „Ranko Žeravica“, dočekuju Krku u utakmici sedmog kola ABA lige. Posle šest odigranih kola, Mega ima učinak 4-2, dok je Krka zabeležila jednu pobedu i pet poraza.

„Mi moramo svaku utakmicu da budemo okrenuti sami sebi. Jako smo mlad tim koji ima prostor za napredak u svim segmentima igre i svaki duel u ovom takmičenju mora da nam bude prilika za to. Verujem da možemo da pružimo još jednu kvalitetnu utakmicu, a uslov za to je da budemo koncentrisani na oba dela terena svih 40 minuta igre“, rekao je Jovanović.

Vladimir Jovanović; Foto: ABA/Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Bek Mege Dejšon Smit smatra da posle pobede u prošlom kolu u Čačku, njegova ekipa želi da nastavi u pravom smeru.

„U utakmici protiv Krke moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta. U prošlom kolu smo odigrali dobro, vratili se na pobednički kolosek. U odnosu na taj meč želimo da nadgradimo našu igru i nastavimo u pravom smeru“, naglasio je Smit.

Klub je naveo i da je na poslednjem redovnom testiranju, koje se vrši pred svaku utakmicu ABA lige, jedan igrač Mege bio pozitivan na Covid-19, i u skladu sa propisima se nalazi u samoizolaciji uz blaže simptome virusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar