Foto: AP Photo/Ryan Sun

Selektor košarkaške reprezentacije Kanade Đordi Fernandez saopštio je spisak od 12 igrača za Olimpijske igre u Parizu.

Na spisku su osmorica igrača koji su prošle godine osvojili bronzu na Mundobasketu, ali je tim dodatno pojačan nekim bitnim igračima kojih lani nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Šej Gildžes-Aleksander je tada uglavnom vukao napad svog tima, ali su mu 2023. pomagali i Dilon Bruks, Keli Olinik, Luguenc Dort, Nikel Aleksander-Voker, Ar Džej Baret, Dvajt Pauel i Melvin Edžam.

U sastavu su sada i Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića iz Denver Nagetsa i jedan od najboljih bekova u NBA ligi, zatim Kem Birč, Trej Lajls i Endru Nemhard.

„Kada samo otvorili trening kamp u Torontu prošle sedmice, izazvao sam igrače da svakoga dana napreduju jedan odsto i svedok sam rada i posvećenosti koje pokazuju. Uz 17 dana do prve utakmice na takmičenju, to je prilika da budemo 17 odsto bolji. Od igrača preko trenera, do svih ostalih u ekipi, pred nama je neverovatna prilika da uradimo nešto istorijsko za Kanadu ovog leta“, rekao je selektor Fernandez.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Sportsnet (@sportsnet)

Košarkaš Toronta Keli Olinik raduje se učešću na olimpijskom turniru.

„Predvoditi našu seniorsku reprezentaciju na Igrama u Parizu je neverovatna čast. Otkako sam počeo da igram košarku, sanjao sam da predstavljam Kanadu na Olimpijskim igrama. Prošlogodišnje treće mesto na Svetskom prvenstvu je važan korak i dokaz da pripadamo grupi najboljih ekipa. Međutim, to nam je pokazalo da još moramo da radimo dok težimo našem cilju – osvajanju zlata u Parizu“, rekao je Olinik.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, a Kanada će igrati u Grupi A sa Australijom, Grčkom i Španijom.

Prošle godine su Kanađani osvojili bronzanu medalju pošto su sa 127:118 u borbi za treće mesto pobedili Sjedinjene Države. Srbija je tada pobedila Kanadu u polufinalu i otišla u borbu za zlato gde je izgubila od Nemačke.

BONUS VIDEO: Pobedom protiv Dalasa u petoj utakmici Boston osvojio NBA titulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar