Foto: foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Sašo Filipovski, trener Partizana, najavio je na originalan način duel sa Splitom u 13. kolu ABA lige (17.00, nedelja).

Istakao je da drugi rezultati nikako ne idu na ruku „Parnom valjku“, ali da na to ne može da utiče:

PROČITAJTE JOŠ

„Ja kad bih imao čarobni štap ili kad bih mogao da pomeram zvezde da se rezultati nama poklapaju, ne bih bio tu. Bio bih Merlin, ali nisam. Na nama je da radimo ono što možemo i da radimo maksimalno na treningu. Štab i svi mi smo 24 sata u košarci, radimo maksimalno, kao i igrači“, rekao je Filipovski za „TV Partizan“.

Nije se tu zaustavio na metaforama:

„Svi želimo da to drvo da te plodove. Kopamo zemlju, sadimo, košarkaški zalivamo vodom. Čekamo da nam sunce i vetar daju taj vetar u leđa, da i mi isto odigramo dobre partije i da dobijemo utakmice. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu“.

Navodi da nije izgubio veru uprkos skoru Partizana od pet pobeda i šest poraza.

„Treba ostati ambiciozan, boriti se do kraja. Nema sada nikakvog kalkulisanja, Treba ići utakmicu po utakmicu, treba ići na pobedu, dobiti pobednički mentalitet i dovesti dobra pojačanja da se dignemo, da osvežimo ekipu. Znamo da u životu investicija i ubiranje plodova ne idu istovremeno. Investiraš i radiš i čekaš. I ja sam nestrpljiv, ja bih voleo kao i igrači da imamo igru, da igramo odbranu… Ali moramo ostati pozitivni jer znamo da negativna energija ubija čoveka“, jasan je Filipovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram