Foto: TANJUG/AP Photo/Aaron Favila

Strašna partija srpskog centra

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Filip Petrušev bio je jedan od najboljih u reprezentaciji Srbije u pobedi nad Litvanijom rezultatom 87:68.

Srpski centar imao je 17 poena uz šest skokova, te je bio glavni faktor sa klupe.

„Možda i najvažnije, to me je poremetilo (povreda) i moju ulogu i fizički i dalje nisam tamo gde treba da budem. Milutinov je igrao odlično protiv jednog od najboljih igrača u NBA. Nestvarno. Imao sam mesta da igram napad“, rekao je Petrušev.

PROČITAJTE JOŠ:

Ubacio je tri trojke Filip iz isto toliko pokušaja.

„Kad je Valenčijunas tu, on je dosta unutra i onda ja imam dosta prostora da izađem šutnem. Bogdan mi je postavio neki blok da početku, što uopšte nije naša akcija, da me uvede sa tom prvom trojkom, to mi je dalo samopouzdanje“.

Oduševila ga je fizički jaka odbrana Srbije, te je Litvanija imala malo prostora za manevar.

„Stvarno nisam video našu jači fizičku odbrnanu. Prštalo je od prvog minuta, svaki sledeći posed smo igrali još jače. Imamo dosta talenta i kad igramo ovako odbranu nemamo o čemu da razmišljamo“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar