Filip Petrušev Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Filip Petrušev, košarkaški reprezentativac Srbije, mogao bi ovog leta ponovo da promeni sredinu i vrati se u Crvenu zvezdu.

Iako je tokom prethodne sezone Petrušev iz NBA lige došao u Olimpijakos, s kojim je potpisao trogodišnju saradnju, ovog leta (krilni) centar bi mogao da se vrati na Mali Kalemegdan.

Već neko vreme spekuliše se o njegovom povratku, a može se reći da nije tajna da bi Petrušev imao veoma malo prostora u ekipi Jorgosa Barcokasa ukoliko se iz NBA lige vrati Saša Vezenkov.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčki mediji već su preneli da je Vezenkov na korak do povratka u Olimpijakos, s kojim bi potpisao višegodišnju saradnju i postao verovatno najplaćeniji igrač u Evropi.

Međutim, njegov povratak u Olimpijakos značio bi i znatno manje prostora za Petruševa, koji ni u sezoni za nama nije bio jedan od glavnih igrača grčkog tima, ali je imao bitnu ulogu.

Posle jednog sastanka, priče o povratku Petruševa u Zvezdu su dodatno podgrejane. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako u holu jednog hotela razgovaraju predsednik Skupštine Crvene zvezde Željko Drčelić i Petrušev.

Dakle, interesovanje postoji, pregovori su očigledno u toku, a nije tajna da bi i veliki broj navijača želelo da vidi Petruševa ponovo u dresu Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski (krilni) centar je prošle sezone u Evroligi odigrao 22 utakmice (jednom starter) i prosečno je beležio 6,3 poena, 3,3 skoka i 0,6 asistencija. Sa klubom iz Pireja dogurao je do polufinala Fajnal-fora, a osvojio je Kup Grčke.

Sezonu pre prošle, Petrušev je proveo u Zvezdi, odakle se otisnuo u NBA, gde se nije proslavio, pa se odlučio na povratak u Evropu, koja mu mnogo više prija.

Iako u svojim izjava do sada Petrušev nije nagoveštavao da će se vratiti u Zvezdu, odnosno da će napustiti Olimpijakos ovog leta, jasno je da bi transfer Saše Vezenkova mnogo toga poremetio.

Crveno-beli iz Beograda su ranije ovog leta angažovali Nikolu Kalinića, Kodija Milera-Mekintajera, Ajzeu Kenana i Uroša Plavšića, a ugovore su produžili Miloš Teodosić, Branko Lazić, Jago dos Santos i Rokas Gedraitis. Tim Janisa Sferopulosa još uvek nije potpun, jer se sigurno traži krilni centar, a možda i još neko pojačanje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar