Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Evropska košarka mogla bi da doživi potrese epskih razmera ukoliko Željko Obradović zaista postane trener Partizana, što dalje otvara i mnoga druga vrata.

Dešavanja u srpskoj klupskoj košarci čini se da su zanimljivija nego ikad poslednjih godina. Crvena zvezda sa Dejanom Radonjićem na klupi sprema tim za velike domete i na evroligaškom nivou, uz želju za odbranom svih domaćih i regionalnog trofeja, a Partizan sprema adekvatan odgovor.

PROČITAJTE JOŠ

Nije tajna da je velika želja u Humskoj da Željko Obradović sedne na klupu crno-belih. Pregovori su se vodili i čeka se konačan odgovor legendarnog stručnjaka koji ima i ponude iz inostranstva. I sam Žoc je najavio kako će do kraja meseca odlučiti koga će preuzeti…

U skladu sa tim i iz Grčke stižu bombastične vesti. Urednik portala „Sport24“, Haris Stavru, preneo je da Evroliga navodno sprema specijalnu pozivnicu za Partizan.

Radi se o kolegi sa inače pouzdanim informacijama, pa je na Tviteru napisao i kako će drugu specijalnu pozivnicu u elitno takmičenje dobiti Virtus iz Bolonje.

Takođe je jasno da njegove informacije najranije mogu da se odnose na sezonu 2022/2023, jer su za predstojeću već zvanično poznati svi učesnici Evrolige.

Pored 11 klubova sa višegodišnjom licencom (Real, Baskonija, Barselona, CSKA, Olimpija Milano, Žalgiris, Makabi, Panatinaikos, Olimpijakos, Efes i Fenerbahče), od naredne sezone taj status imaju Bajern i Asvel.

Alba je dobila dvogodišnju licencu, pa Stavru navodi kako će pored pomenutih 13 ekipa garantovani ugovor dobiti Partizan i Virtus, sa namerom da Evroliga uvek ima 16 istih timova od ukupno 18 i da se zato traži još taj jedan.

S druge strane, Udruženje trenera Evrolige najavilo je povratak Željka Obradovića za 12. jul. Više detalja nije poznato, ali je moguće da se radi samo o trenerskoj klinici elitnog takmičenja.

Ipak, moguće je da i je nešto drugo u pitanju, te da slavni trener preuzme neki evroligaški tim, ali… Jedino je sigurno da je burno košarkaško leto, posebno u Srbiji, već u toku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar