Foto: FIBA

Selektor košarkaša Srbije, Igor Kokoškov, zadovoljan je učinkom svojih igrača na Akropolis kupu u Grčkoj.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je na tri meča pobedila tri rivala, prvo je pao Portoriko sa 80:68, a onda i Meksiko sa 104:67.

Na kraju, najteži rival bila je Grčka, koja je na svom parketu izgubila sa 75:64.

„Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek… Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energija“, rekao je Kokoškov.

On je spomenuo i prethodnika na klupi Orlova.

„Pričao je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta. Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou.“

Reprezentacija Srbije se u ponedeljak vraća u Beograd, a poslednju proveru pre ulaska u “balon” Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji se održava u našoj prestonici “Orlovi” će imati u sredu, 23. juna od 20.00 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Rival našem timu biće selekcija Meksika.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar