Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT/Goran Srdanov/Nova.rs

Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkers, govorio je za Nova.rs o dugogodišnjem prijatelju Milenku Savoviću, legendarnom košarkašu koji je u ponedeljak preminuo u 61. godini.

Legendarni Cane se podsetio detalja iz višedecenijskog prijateljstva sa legendarnim košarkašem Partizana i sportskim direktorom ekipe koja je 1992. pokorila Evropu.

PROČITAJTE JOŠ

Kada ste upoznali Savovića?

„Savu znam baš dugo, od 1983, 1984. godine. Bio je fin momak, uvek je bio dobar dečko, uvek zanimljiv… Družili smo se i dalje kada je moglo i sve… Žao mi je kao i svakog čoveka koji nas je napustio. Stari drug…“, počeo je Kostić za Nova.rs.

Po čemu ćete pamtiti velikog prijatelja?

„Znaš, on je bio jedan od onih ljudi koje kada vidiš znaš da ćeš se družiti sa njim. Bio je prijatan čovek, uvek je dobro kada ga vidiš“.

Da li se sećate neke anegdote sa Savovićem?

„Sećam se da je velika stvar kad odeš u ‘Halu sportova’, pa treba on da uđe na teren i onda cela hala viče, skandira: Sveti Sava. To je velika stvar, to je 1984. godina…“

Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Zbog čega su Partibrejkersi odlučili da se objavom na Fejsbuku oproste od košarkaške legende?

„To je naš stari drug, i Anton ga je znao. Dugo je on bio u gradu. Bio je i svedok Novog talasa, bio je jedan od prvih sportista, možda i prvi, koji je bio povezan sa novim talasom, znao je ljude. Bio je po tome jedan od prvih od javnih ličnosti.“

Uz fotografiju sa Savovićem na Fejsbuku je objavljen i snimak meča Crvene zvezde i Partizana iz finala 1987. godine. Zbog čega ste izabrali baš taj meč?

„To je postavio neko drugi ko ima pristup, ja sam postavio samo sliku sa njim“, završio je Kostić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar