Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaški klub Partizan oprostio se od Milenka Savovića, svog nekadašnjeg centra, koji je danas preminuo od posledica zaraze koronavirusom.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su na svom zvaničnom sajtu objavili saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Nekada fenomenalni centar, lider koji je među navijačima crno-belih bio poznat i pod nadimkom „Sveti Sava“, igrao je za prvi tim Partizana punih 12 godina. Osim u crno-belom timu, Savović je pre završetka karijere igrao za Granadu i Vojvodinu, a nastupao je i za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983. Plavi dres reprezentacije, Savović je nosio i kao junior 1979. odnosno kadet 1977.

U dresu Partizana, Savović je osvojio čak tri evropska Kupa Radivoj Korać, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ. Na funkciji sportskog direktora, Milenko Savović je bio tokom čuvene sezone 1991/92, kada su crno-beli postali šampioni Evrope. Osim u sportu, Milenko Savović je dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija, kroz koju je održavao fenomenalnu saradnju sa svojim crno-belima.

Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana. Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači crno-belih sećaju sa osmehom na licu.

Nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana, rođen je u Trebinju, 19. jula 1960.

Vreme i mesto sahrane i komemoracije Milenka Savovića, biće objavljeni naknadno“, stoji u saopštenju Partizana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar