Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

U nedelju od 17 sati i 30 minuta igra se jedan od najvećih derbija u engleskoj Premijer ligi. Mančester junajted će na svom stadionu dočekati Liverpul.

Jirgen Klop je na konferenciji za medije održanoj pred meč upitan da uporedi Mohameda Salaha, za koga je nedavno rekao da je trenutno najbolji fudbaler sveta, i Kristijana Ronalda, koji je postigao pobedonosni gol za Junajted u pobedi nad Atalantom u Ligi šampiona rezultatom 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nisam razmišljao o tome. Zašto bismo poredili Mohameda Salaha i Kristijana Ronalda? Jasno je da su obojica igrači vrhunske klase i to je tako. Rekao bih da Ronaldova leva noga nije loša, ali je levica Salaha možda bolja. Možda je Ronaldo malo bolji u skoku i desna noga mu je verovatno bolja, ali što se tiče brzine, obojica su prilično brzi. Obojica vole da postižu golove. To je valjda to“, rekao je Klop.

Sa druge strane, Ole Gunar Solskjer je usmerio fokus na odbranu svog tima, koja nimalo ne blista od početka sezone. Junajted je od početka sezone smao jednom uspeo da sačuva svoju mrežu i to u trećem kolu proitv Vulverhemptona.

„Moramo da se fokusiramo svih 90 minuta na Liverpulovu napadačku trojku kako bi sačuvali mrežu“, rekao je trener „crvenih đavola“.

Liverpul će u ovaj meč ući kao blagi favorit, jer „crveni đavoli“ nisu ostvarili pobedu na poslednja tri meča u Premijer ligi. Tim sa Enfilda je trenutno na trećoj poziciji sa 18 bodova, dok Junajted ima četiri boda manje i nalazi se na šestom mestu.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar