Bahatost i nipodaštavanje. Verovatno te dve reči najbolje pokazuju kako je raditi sa Džoelom Embidom.

Boston Seltiksi su sa 112:88 eliminisali Filadelfiju iz plej-ofa u sedmoj utakmici (4-3), a Džoel Embid je nastavio da se bruka kao nijedan MVP i posle meča.

PROČITAJTE JOŠ

Postao je jedini MVP u istoriji koji nije stigao ni do finala konferencije i imao 0-3 u sedmim utakmicama u karijeri, što dovoljno govori o tome da je uspeo narativom da sebi obezbedi MVP nagradu. Jeste sjajan igrač i jeste igrao sa načetim kolenom (pogotovo na tu visinu je to ogroman problem), ali njegovo ponašanje je skandalozno.

Kada je sve u redu onda je odlično imati takvog pričljivca u timu, ali kada nije… E, onda dobijete izjave zbog kojih neće biti omiljen u Filadelfiji.

„Imamo nezavršen posao. Nismo osvojili ništa, a mislim da imamo šansu da pobedimo. Očigledno je da smo kroz ovih sedam utakmica imali šansu da završimo kod kuće posao, što nismo uradili, i dalje verujem da smo dobili šansu da pobedimo, mislim da imamo sve što je potrebno da pobedimo“, počeo je Embid.

Poručio je da je ostanak Džejmsa Hardena „van njegovih ruku“, te da je planirao da se ne meša u to.

Nakon toga je otvorio paljbu na saigrače, što će tek učiniti da bude omražen.

„I dalje verujem da smo ja i on dobili šansu da pobedimo, ali biće potrebno više od nas. Svi moramo da gledamo sebe, moram da budem bolji i biću bolji. Svi mi moramo da pronađemo načine da se vratimo i nastavimo da se usavršavamo i pomognemo timu, ne možete pobediti sami. Ne mogu da pobedim sam. Ja i Džejms jednostavno ne možemo da pobedimo sami. Zato se košarka igra 5 na 5.“

BONUS VIDEO Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare