EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Džedi Osman, turski košarkaš, ima najviše ambicije sa Panatinaikosom, za koji je nedavno potpisao po povratku iz NBA lige.

Godinama je Osman imao sporednu ulogu u najjačoj ligi sveta, nastupao je za Klivlend i San Antonio, kao i u razvojnoj ligi, a sada je odlučio da se vrati u Evropu i napadne trofeje.

„Ja sam ovde da bismo osvojili Evroligu drugi put zaredom. Imamo sjajan tim, ali će biti veliki izazov zbog jake konkurencije i velikih transfera ostalih timova. Očigledno smo najbolji i napadamo trofej Evrolige. Panatinaikos je za mene bio lak izbor, znam ih vrlo dobro i igrao sam protiv njih kao mlađi“, rekao je Osman.

Nije tajna da je Osman bio na meti i drugih evroligaša, pominjalo se da bi mogao u Real Madrid ili Partizan, ali PAO je zgrabio svoju šansu i dogovorio saradnju sa turskim krilom.

„Bilo je interesovanja od strane drugih timova iz Evrolige, ali sam lako doneo odluku. Razgovarao sam sa Erginom Atamanom nekoliko puta jer me je trenirao dok sam bio mlađi i srećan sam što ću igrati u Panatinaikosu. Gledao sam Evroligu iz Amerike i nedostajala mi je. Omer Jurtseven i ja smo razgovarali pre nego što sam potpisao, mi smo dobri prijatelji i biće sjajno da igramo zajedno“, istakao je Osman.

PROČITAJTE JOŠ:

Postojala je opcija i da ostane u NBA, ali nije našao odgovarajuću sredinu i uslove.

„Bilo je nekoliko zainteresovanih NBA timova, ali nismo mogli da se dogovorimo oko problema sa porezima u SAD. Vraćam se u Evroligu posle sedam godina i biće to sjajno.“

Efes je poslednji tim za koji je Osman nastupao u Evropi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar