Duško Ivanović sa mnogo vere govori o timu koji vodi, do te mere da neki smatraju da je arogantan.

Već nekoliko puta do sada su se navijači zapitali da li on vidi nešto što ostali ne vide. To će biti poznato već tokom maja (termini zavise i dalje od nastupa Partizana u Evroligi).

Ivanović je nekoliko puta hrabro govorio koliko veruje u tim, a onda bi između tih izjava stigao i poraz od Cibone. Ovog puta smo ponovo čuli nešto slično.

„Izuzetno sam zadovoljan sa angažovanjem i predanošću sa kojom ovi momci rade, a sa rezultatom nisam zadovoljan jer nismo ušli u Top 8. Mislim da je zaista šteta za ovaj tim, jer da smo ušli imali bismo realne šanse da osvojimo. Ali ovo je lako pričati sad kada si napolju“, rekao je Ivanović pred meč sa Fenerbahčeom.

PROČITAJTE JOŠ

Nema nikakve dileme da je Zvezda u velikom usponu forme, a još uvek se čeka povratak Branka Lazića i Nemanje Nedovića, koji je odigrao samo par akcija protiv Fenerbahčea.

Zvezda je vezala pet pobeda u Evroligi za kraj sezone, osam u svim takmičenjima. Zvezda je poslednji put poražena u Kataloniji protiv Barselone sa 85:79, gotovo mesec dana je prošlo od tada i sada taj niz može da bude produžen do 11 mečeva do kraja ligaškog dela ABA lige.

Crveno-beli će verovatno ligaški deo završiti na drugom mestu iza Partizana, što znači da bi u eventualnom finalu „parni valjak“ imao prednost domaćeg terena. To stavlja dodatni teg na ekipu Zvezde, ali Ivanović je nakon poraza u derbiju dao izjavu koja je mnoge začudila.

Duško Ivanović/Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ nr

„Za mene je najvažnija ovo utakmica i to sam rekao pre utakmice. Osećaj koji ćemo imati ja i moji igrači posle utakmice, nema veze jesmo li dobili ili izgubili, mi smo sigurni da ćemo dobiti. A što je najgore ili najbolje za nas, Partizan zna da ćemo ih dobiti“, poručio je iskusni strateg.

Košarkaški vizionar, taktičar ili nešto treće, tek vrlo brzo će biti poznato koliko zapravo Zvezda može.

Osvajanje ABA lige je apsolutni prioritet jer je Partizan već ispunio sve želje navijača plasmanom na Top 8. Svaka titula koliko god to čudno zvučalo predstavlja samo bonus u sezoni koja će se dugo pamtiti. Pogotovo ukoliko se napravi i podvig u plej-ofu evropske elite.

Zvezda sa druge strane ima trofej Kupa Radivoja Koraća, ali bi sezona bila proglašena za neuspešnu ukoliko se ne osvoji ABA liga.

Finale ABA lige je uvek bilo više od košarke, a sada će imati specifičnu težinu i zbog Evrolige. Sezona bi za Zvezdu mogla da stane u tri do pet utakmica sa „večitim rivalom“.

BONUS VIDEO Slavlje i trubači posle Zvezdinog meča ispred Pionira