Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srpski trener promenio ekipu, ne i zemlju

Dušan Alimpijević novi je trener košarkaša Bešiktaša, sa kojima će pored turskog prvenstva igrati i u Evrokupu.

Bešiktaš je dolazak srpskog stručnjaka ozvaničio zanimljivim videom na klupskom Tviter profilu, odmah nakon što je Evrokup potvrdio spisak 20 učesnika za sezonu 2023/2024.

PROČITAJTE JOŠ

„Želimo mnogo uspeha Dušanu Alimpijeviću i verujemo da će našem timu doneti mnogo toga dobrog“, piše u objavi istanbulskog kluba, sa kojim je Alimpijević potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Malo je nedostajalo da sjajni srpski stručnjak sedne na klupu Virtusa, ali je u evroligašu iz Bolonje ostao Serđo Skariolo.

Imao je nekoliko odličnih opcija na stolu i odlučio je da karijeru nastavi u turskom klubu, u koji je došao nakon što je pravio čuda na klupi Burse.

Kompanija Fruti Ekstra je sredinom juna objavila da je prekinula sponzorstvo sa Bursom koje je trajalo od 2019. godine, pa je bilo jasno da će i Alimpijević otići.

Alimpijević pisao istoriju u Turskoj, vodio Bursu do finala Evrokupa

Alimpijević je u jesen 2020. godine stigao u Bursu i već posle šest meseci je bio zaslužio produženje ugovora do 2024, a potom je ugovor produžen na još godinu dana.

I kada je bilo loše na početku njegovog mandata (novembar 2020), svi su verovali da može da napravi nešto. Cenio se njegov predan rad, to što je palio i gasio svetlo u hali. Kad god bi neko od čelnika kluba došao, mogao je da zatekne Alimpijevića ili na parketu ili u kancelariji.

Sve se isplatilo igranjem finala Evrokupa i priznanjem za najboljeg trenera tog takmičenja za sezonu 2021/2022. Sa 35 godina je bio najmlađi kome je pripala ta nagrada i tek drugi srpski trener posle Saše Obradovića.

Pored rezultata, o tome šta je Alimpijević napravio sa Bursom govori i to što mu navijači skandirali i obožavaju ga kao nikoga, čak mu ostavljaju i parole na srpskom jeziku.

Sigurno da je ostavio neizbrisiv trag u turskom klubu, ali je došlo vreme da napravi korak napred u karijeri i sigurno da ga u Bešikštašu čekaju velike stvari.

BONUS VIDEO Košarkašice Srbije pevaju „Bože pravde“ pred četvrtfinale EP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar