Preblago?

Ekipa Minesota Timbervulsa pobedila je Golden Stejt Voriorse u gostima rezultatom 104:101, ali će meč ostati upamćen po opštoj tuči koja se desila pri rezultatu 0:0.

PROČITAJTE JOŠ

Isključena su tri igrača, a sve je počelo košknjem Kleja Tompsona i Džejdena Mekdanijelsa.

Najpre su počeli da se vuku za dresove, zatim su podelili po koji udarac, da bi Rudi Gober uskočio da smiri stvari. Ipak, umesto da se strasti smire, došlo je do eksalacije sukoba i zvezda Voriorsa Drejmond Grin počeo je da davi Francuza.

Po borilačkim rečnikom, uhvatio je Gobera „u kragnu“ i nije ga puštao 10-ak sekundi, da bi na kraju zaradio isključenje zbog toga.

U stilu najboljeg UFC borca Grin je mučio Gobera sve dok trener Stiv Ker nije prišao da ga smiri. Gober je kasnije prozvao Grina i rekao da ne želi da igra bez Stefa Karija i da tada uvek izazove nerede da bi bio isključen.

Ishod svega toga? Čekalo se 24 sata da NBA liga donese odluku.

NBA liga je donela odluku o „dužini suspenzije koja je bazirana delimično na Grinovoj istoriji nesportskog ponašanja“. Najbolji defanzivac lige iz 2017. godine će morati da plati čak 770.000 dolara kazne.

Kažnjeni su još Gober, Mekdanijels i Tompson sa po 25.000 dolara. Meč je bio na kratko prekinut zbog tuče. Grin neće moći da pomogne protiv Hjustona, Finiksa, San Antonija i dva meča protiv Oklahome jer je dobio i pet mečeva suspenzije.

Mnogi smatraju da je kazna preblaga kada postoji čovek koji ima istoriju nasilja i čoveka koji je udario Džordana Pula tako da je bio čitav plav…

BONUS VIDEO Jokić demolirao Pelikanse uz novi tripl – dabl