Majk Džejms i Karl Hajns u duelu sa Aleksom Renfroom (levo); Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Doktor KK CSKA iz Moskve, Roman Abželilov, pozitivan je na koronavirus i prebačen je na bolničko lečenje, javljaju ruski mediji.

Kako piše agencija TASS, a prenosi „Eurohoops“, 44-godišnji Abželilov nalazi se u bolnici u Komunarku.

„Svi smo zabrinuti zbog Abželilova. Želimo mu brz oporavak i povratak kući“, poručeno je iz tabora „armejaca“, a prenosi TASS.

PROČITAJTE JOŠ

U Rusiji je zabeleženo više od 114.000 slučajeva koronavirusa, od kojih se 13.000 izlečilo, dok je preminulo nešto više od 1.100 osoba.

VTB liga je još krajem marta otkazana zbog pandemije za ovu sezonu i završena je bez šampiona. Takva odluka doneta je nakon što je jedan član Kaleva bio pozitivan na Covid-19 virus, pa je estonski klub odustao od daljeg takmičenja.

Evroliga i dalje čini sve napore kako bi spasla sezonu 2019/2020. iako deluje da su šanse za nastavak na terenu sve manje.

Plan elitnog takmičenja i Evrokupa je da završnica bude tokom jula, sa svim preostalim utakmicama i završnim turnirom. Sve bi bilo odigrano u jednom gradu (u dve hale), a jedan od kandidata za domaćina završnice sezone je i Beograd.

Ipak, klupski lekar CSKA pozitivan je na koronavirus, a bio je u kontaktu sa igračima i ostalim članovima kluba. Zato bi trenutna situacija iz Moskve dodatno mogla da oteža povratak evroligaške košarke na parket, pošto bi cela ekipa morala na dodatna ispitivanja i pre okupljanja i obaveznog karantina.

Sličnim pitanjem, iako se radi o fudbalu ali je pitanje sporta generalno, bavila se i Eva Karneiro, bivša doktorka Čelsija.

„Dovoljan je samo jedan slučaj da sve eksplodira i da sve stavi pod rizik da se zaraze. Nešto mora da se promeni za dobro svih nas”, izjavila je Karneiro, pa je jasno, iako je u pitanju košarka, koliko je dodatno ugrožen nastavak Evrolige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar