Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Svetislav Pešić, trofejni srpski stručnjak i trener Barselone, izneo je bojazan da će neke ekipe otkazati učešće u nastavku Evrolige.

“ACB liga je donela odluku, promenila je sistem i kalendar takmičenja, 12 ekipa u dve grupe, u jednom mestu. To će isto da se desi i sa Evropskom ligom (Evroligom) malo kasnije. Ona će da se završi do kraja jula. Plan je da se skupe svih 18 ekipa (u jednom mestu), da se odigra šest preostalih kola i tada sledi fajnal 8, a ne fajnal for”, rekao je Pešić, gostujući u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

PROČITAJTE JOŠ

Njegova i želja Barselone da se sezona završi, nije sporna.

“To je sve super i dobro. Mi želimo, kažem u moje i ime kluba, da se sezona završi, ne po cenu zdravlja, ali ako dobijemo garancije, onda bismo da igramo. Da li će se u međuvremenu menjati sistem, ne znam. Mislim da će neke ekipe da otkažu, da neće biti spremne. Ali, otom-potom. Zna se datum (igranja), a Evroliga će 21. maja odlučiti… Do 31. maja će i ACB odlučiti hoće li se nastaviti špansko prvenstvo”, dodao je Pešić.

Zanimljivo da je trofejni srpski stručnjak kao datum odluke izneo 21. maj, za razliku od zvaničnog predloga Evrolige koja je navela 24. maj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar