Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

NBA liga se suočila sa jednom od najvećih kriza u svojoj istoriji, ali su ti momenti dobro došli igračima sa prostora bivše Jugoslavije da provedu vreme u druženju.

Bojkot koji su inicirali, pre svih Džordž Hil i Lebron Džejms, a zbog ranjavanja 29-godišnjeg Afroamerikanca Džejkoba Blejka, pretio je da potpuno prekine sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, zahvaljujući angažovanju Majkla Džordana, do toga nije došlo, pa se očekuje da sezona bude nastavljena u narednim danima.

Dok su Lejkersi, predvođeni Džejmsom, nastojali da izdejstvuju prekidanje takmičenja, novinar Kajl Gun, koji prati ekipu iz Los Anđelesa, imao je „preča posla“.

Njemu je za oko zapala družina košarkaša iz bivše Jugoslavije, koja se okupila na jednom mestu i „udarila brigu na veselje“.

„Evo jedne vedre teme iz ‘mehura’, prethodnog dana primetili smo da evropski košarkaši izlaze napolje i da se druže. Sinoć su glasno pevali. Jusuf Nurkić, Nikola Jokić, Ivica Zubac, Boban Marjanović i Luka Dončić“, napisao je Gun.

Pored njih, prisutni su bili Goran Dragić i Nikola Vučević, kao i Vlatko Čančar, povređeni igrač Denvera koji se nalazi uz ekipu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare